logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

projekt tylneij lampy ledowej 3W High Power LED Diodes

virhiryu 30 Sie 2022 20:19 246 3
REKLAMA
  • #1 20173876
    virhiryu
    Poziom 2  
    Ocena: 1
    Witam,

Mam w planie zmodyfikować lampy w starym porsche 944. mam w planie użyć plexi i ledów. A dokładniej 3W High Power LED Diodes czerwonych, białych i żółtych. Pytanie brzmi teraz jak je podłączyć by działały odpowiednio na 12v napięcia z auta. Czy potrzebuje jakiś sterownik lub rezystor. Byłby ktoś w stanie pomoc mi zrobić schemat elektryczny by to dobrze podłączyć? Dzięki za wszelka pomoc.
  • REKLAMA
  • #2 20173896
    user64
    Poziom 36  
    Ocena: 696
    Skoro masz taki plan, to przedstaw projekt. Wtedy ktoś coś podpowie/oceni/zmieni. Nie licz, że wykonamy za ciebie pracę, to zbyt naiwne.
  • REKLAMA
  • #3 20173955
    virhiryu
    Poziom 2  
    Ocena: 1
    Wlasnie ja sie na tyle nieznam jesli chodzi o podlaczanie high power ledow, przy normalnych bym walnol rezystor odpowiedni do ilosci napiecia itd i po sprawie. Z tego co wiem ze 3W High Power LED lepiej paracuja i dluzej wytrzymuja z regulatorem i tu wlasnie chcialem sie doradzic jaki regulator byscie zaproponowali by prowdzic dana ilosc ledow. I kwestja jest ze pewnie na kazdy zestaw swiatla bedzie potrzebny osobny regulator a bedzie 5 typow swiatla wiec wyszlo by 5 regulatorow. Musze zprojektowac mocowania do swiatel pierw i sprawdzic ile ledow na swiatlo mi wyjdzie by zaczac przeliczac napiecie potrzebne na dana ilosc.
  • #4 20174003
    janosiksik
    Poziom 27  
    Ocena: 169
    Poczytaj o zasilaczach stało-prądowych, na początek to już da Tobie obraz czego potrzebujesz.
REKLAMA