logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Kocioł Broetje WBS-22H, panel RGT, błąd 84: Kolizja adresów BSB, brak nastaw regulatora pokojowego

dkarold 04 Wrz 2022 12:28 654 1
  • #1 20174546
    dkarold
    Poziom 11  
    Ocena: 25
    Witam kolegów,
    Proszę o pomoc w rozwiązaniu problemu polegającego na braku możliwości zmiany nastaw na regulatorze pokojowym RTG.
    Regulator do tej pory współpracował bez problemów z kotłem WBS-22C z 2006 roku. Po wymianie kotła na WBS-22H na panelu i na kotle występuje błąd 84: Kolizja adresów BSB. Na panelu jest możliwość włączania/wyłączania cwu, zmiana trybów ogrzewania auto/dzienne/nocne/ECO, wyświetla się data i godzina. po wejściu poprzez OK mamy tylko możliwość wejścia w czas zegarowy i data i panel sterujący.
    Nie widzę temperatury w pomieszczeniu, nie mogę ustawić żądanych temperatur itd.
    Wersja oprogramowania paneli to: 02.1 RTG i 07.1 panel kotła. Co może być powodem takiego zachowania?
    Z góry dziękuję za pomoc.
    Na infolinii Broetje otrzymałem informację że do tego kotła muszę zakupić regulator oznaczony literką B - czyli RGT B. Nie ma możliwości zaktualizowania oprogramowania regulatora.
  • #2 20195651
    dkarold
    Poziom 11  
    Ocena: 25
    Problem rozwiązany. Został zainstalowany regulator pokojowy ze sterowaniem przez aplikację mobilną ISR IDA.
REKLAMA