Lenovo B50-80 Model :80LT factory id :PRC4
dostałem następny jak mnie wnuczek zrobił spustoszenie z laptopami.
HP dzięki pomocy kolegi KOLOBOS uruchomiony spięty z radiostacją i śmigają łączności emisjami cyfrowymi....jeszcze raz DZĘKUJE !.
Wyżej wymieniony laptop Lenovo bez zasilacza i uszkodzona bateria.
Od sąsiada pożyczyłem zasilacz TRACER z prostokątnym wtykiem i pinem środkowym. Brak reakcji laptopa.
Sprawdziłem gniazdo zasilacza z płytką na zdjęciu, pomiary
1-- źółty pin do identyfikacji napięcia zasilacza (tak myślę) rezystancja do masy 70/80 kom
2/3--pomarańczowy/czerwony zwarcie do masy ( czy to jest poprawnie ?? może płyta padnięta, bez akumulatora nie wystartuje ???)
4/5--brązowy czerwony plus 20V z zasilacza
Po odpięciu w/w płytki pomiary wtyku z płyt jak wyżej.
Doczytałem się że zasilacz musi być dedykowany do w/w modemu? w innym wypadku może laptop się nie uruchomić !
Nie mam wiedzy w tym temacie szukam pomocy na forum.
Kolegę z Gdańska przepraszam za wpis i wyrzucenie mnie na "maderę"
,poprawię się.
Dziękuję z góry za pomoc dam pkt które "niedługo" i tak mnie nie będą potrzebne
Z góry dziękuję za pomoc
73!
dostałem następny jak mnie wnuczek zrobił spustoszenie z laptopami.
HP dzięki pomocy kolegi KOLOBOS uruchomiony spięty z radiostacją i śmigają łączności emisjami cyfrowymi....jeszcze raz DZĘKUJE !.
Wyżej wymieniony laptop Lenovo bez zasilacza i uszkodzona bateria.
Od sąsiada pożyczyłem zasilacz TRACER z prostokątnym wtykiem i pinem środkowym. Brak reakcji laptopa.
Sprawdziłem gniazdo zasilacza z płytką na zdjęciu, pomiary
1-- źółty pin do identyfikacji napięcia zasilacza (tak myślę) rezystancja do masy 70/80 kom
2/3--pomarańczowy/czerwony zwarcie do masy ( czy to jest poprawnie ?? może płyta padnięta, bez akumulatora nie wystartuje ???)
4/5--brązowy czerwony plus 20V z zasilacza
Po odpięciu w/w płytki pomiary wtyku z płyt jak wyżej.
Doczytałem się że zasilacz musi być dedykowany do w/w modemu? w innym wypadku może laptop się nie uruchomić !
Nie mam wiedzy w tym temacie szukam pomocy na forum.
Kolegę z Gdańska przepraszam za wpis i wyrzucenie mnie na "maderę"
Dziękuję z góry za pomoc dam pkt które "niedługo" i tak mnie nie będą potrzebne
Z góry dziękuję za pomoc
73!