logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] iPhone XS: wystarczy wymiana wyświetlacza czy potrzebne są dodatkowe naprawy po upadku?

reqreq61 10 Wrz 2022 15:34 996 4
REKLAMA
  • #1 20183461
    reqreq61
    Poziom 2  
    Witam, posiadam telefon iPhone XS. Telefon kilka razy mi upadł ale nie miałem żadnych problemów z dotykiem przez jakiś czas. Po jakimś czasie zaczęła mi się pojawiać mgła bądź pasek na środku ekranu. Wczoraj telefon upadł mi uderzając z niewielkiej wysokości o dolny lewy róg telefonu. Po tym upadku telefon zaczął wariować tj. samoistne klikanie na potęgę oraz różne kolory pasków (na zdjęciach poniżej) było tak przez około 30 minut a później z telefonu mogłem korzystać normalnie(została jedynie mgła i biały pasek) Dzisiaj sytuacja się pogorszyła gdyż po odblokowaniu telefonu tj. około 10 sekund da się coś wyklikac ale później telefon wariuje i no nie jest możliwe korzystanie z niego.
    Stąd moje pytanie, wystarczy wymienić wyświetlacz czy również będę musiał ponieść jakieś dodatkowe koszty? iPhone XS: wystarczy wymiana wyświetlacza czy potrzebne są dodatkowe naprawy po upadku? iPhone XS: wystarczy wymiana wyświetlacza czy potrzebne są dodatkowe naprawy po upadku? iPhone XS: wystarczy wymiana wyświetlacza czy potrzebne są dodatkowe naprawy po upadku?
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 20183533
    gorki73
    Poziom 39  
    Ocena: 1072
    reqreq61 napisał:
    wystarczy wymienić wyświetlacz czy również będę musiał ponieść jakieś dodatkowe koszty?

Witam, może coś się obluzowało i trzeba docisną tylko taśmę do złącza (łączącą ekran z elektroniką), ale o tym zadecyduje serwis.
    iPhone XS: wystarczy wymiana wyświetlacza czy potrzebne są dodatkowe naprawy po upadku?
  • REKLAMA
  • #3 20183575
    DiZMar
    Poziom 43  
    Ocena: 6674
    reqreq61 napisał:
    Telefon kilka razy mi upadł
    reqreq61 napisał:
    Wczoraj telefon upadł mi uderzając z niewielkiej wysokości o dolny lewy róg telefonu.

Jeżeli telefon służy do upadków to czarno widzę jego żywot. Są telefony "pancerne".
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #4 20183615
    bert_studionapraw
    Specjalista - Apple
    Ocena: 266
    Halo, cześć.

W zasadzie tak, w większości przypadków jak twój, wystarczy wymienić ekran. Możesz zrobić to sam, jeśli czujesz się na siłach - instrukcję znajdziesz tutaj , w takim przypadku powinieneś zamknąć się w kwocie ok 260 zł. Jeśli zdecydujesz się to zlecić w warsztacie naprawczym, przy okazji sprawdzone zostaną inne możliwości (choć z tym bywa różnie). Koszt drugiego rozwiązania zdecydowanie urośnie do okolic 500 zł. W autoryzowanym serwisie 1.449 zł (cena może się wahać zależnie od rejonu).
  • #5 20183627
    reqreq61
    Poziom 2  
    Dobrze, samemu nie chce ryzykować bo jakimś specjalistą w naprawianiu telefonów nie jestem. Udam się w najbliższym czasie do zaufanego serwisu i mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze.
REKLAMA