logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Kupno kamery szpiegowskiej - małe rozmiary, szeroki kąt, wykrywanie ruchu i podgląd na żywo

Kobey22 12 Wrz 2022 11:38 552 8
  • #1 20186218
    Kobey22
    Poziom 18  
    Ocena: 37
    Witam.
    Potrzebuje zakupić kamerkę szpiegowską.

Kamerka ma być umieszczona w pokoju.
    Małych rozmiarów.
    Szeroki kąt widzenia, tak aby obejmowała pokój.
    Załączać się na ruch lub głos.
    Możliwość podglądu na żywo z po za mieszkania.
    Raczej bez przewodowa (chyba że przewodowa lepsza).
    W miarę długi czas działania.
    W miarę rozsądna cena.

Nie wiem co jeszcze powinna mieć w miarę dobra kamerka.

Nie znam się na tego typu kamerkach stąd moje pytanie jaki model,
    typ i gdzie zakupić i na co zwrócić uwagę?

Pozdrawiam.
  • #2 20186310
    Mobali
    Poziom 43  
    Ocena: 3789
    Kobey22 napisał:
    W miarę długi czas działania. W miarę rozsądna cena. Nie wiem co jeszcze powinna mieć w miarę dobra kamerka.
    W miarę precyzyjny opis wymagań dotyczących urządzenia zwykle pozwala uzyskać zdecydowanie bardziej dokładne odpowiedzi.
    Kobey22 napisał:
    ...gdzie zakupić
    W sklepach dla szpionów-amatorów? Jest kilka firm, które specjalizują się w tego typu asortymencie. Wystarczy wskazać oczekiwania i wybrać sobie sprzęt. Jest tego naprawdę mnóstwo.
    Kobey22 napisał:
    ...i na co zwrócić uwagę?
    Poza kwestiami technicznymi, zdecydowanie warto barć pod uwagę także prawne konsekwencje używania tego typu sprzętu, szczególnie w przypadku wykrycia.
    Pomogłem? Kup mi kawę.
  • #3 20186318
    Kobey22
    Poziom 18  
    Starałem się opisać jak najdokładniej czego potrzebuje.
    Nie znam się na tego typu sprzętach, nie wiem na co zwracać uwagę, czym się różnią itp itd.
    Kamerka nie jest dla mnie, nie będę opisywał sytuacji dlaczego i po co.
    Na początku kamerka ma być nie widoczna, z czasem będzie powiadomione że kamerka jest.
    Docelowo mają być w całym domu.
  • #4 20186596
    Mobali
    Poziom 43  
    Ocena: 3789
    Kobey22 napisał:
    Nie znam się na tego typu sprzętach, nie wiem na co zwracać uwagę, czym się różnią itp itd.
    Więc zacznij od wizyty w sklepie sieciowym lub osobiście, albo telefonu do takiej firmy. Podczas krótkiego kontaktu ze sprzedawcą wyłożysz anonimowo czego potrzebujesz i otrzymasz kilka propozycji. Wiele tego typu kamer jest także dobrze opisanych w sieci. Poczytaj o nich, sprawdź czy któraś z nich będzie Tobie przydatna. Na temat jakichkolwiek konkretów można cokolwiek dywagować. Ale dyskusja, w której Ty nie wiesz czego chcesz, a czytający nie wie czego oczekujesz... Raczej nie uzyskasz w ten sposób rozwiązania swojego problemu.
    Pomogłem? Kup mi kawę.
  • #5 20200863
    Kobey22
    Poziom 18  
    Nie że nie wiem czego chcę bo to napisałem w pierwszym poście.

Kamerka do zastosowań domowych/amatorskich do monitorowania co się dzieje w mieszkaniu/domu pod nieobecność rodzica.

Kamerka ma służyć do monitorowania co się dzieje w mieszkaniu/domu.
    Kamerka ma być jak najmniejszych rozmiarów aby nie było jej widać.
    Kamerka będzie umieszczona w pokoju wewnątrz.
    Kamerka ma posiadać jak największy kąt widzenia (najlepiej 360 stopni, jak to jest możliwe), żeby obejmowała cały pokój.
    Kamerka ma być bezprzewodowa.
    Kamerka żeby posiadała podgląd na żywo z każdego miejsca po za dom domem.
    Kamerka ma posiadać zapis na kartę.
    Kamerka ma posiadać dobra jakość zapisu, fullhd.
    Kamerka ma się załączać na głos lub ruch.
    Kamerka ma mieć wbudowany mikrofon, zapis dźwięku.

To nie jest tak, że nie wiem czego chcę.
    Chyba dość szczegółowo napisałem.

W dobie gdzie można kupić sprzęt który po prostu nadaje się do kosza, warto zadać pytanie na forum, gdzie ktoś może siedzi w takich sprzętach i doradzi kamerkę dobra za nie duże pieniądze która spełni wymagania?
  • #6 20200899
    KOCUREK1970
    Specjalista Sieci, Internet
    Ocena: 5382
    Kobey22 napisał:
    Nie że nie wiem czego chcę bo to napisałem w pierwszym poście.

Kobey22 napisał:
    Kamerka nie jest dla mnie

To dla kolegi pytasz?
    Kobey22 napisał:
    W dobie gdzie można kupić sprzęt który po prostu nadaje się do kosza, warto zadać pytanie na forum, gdzie ktoś może siedzi w takich sprzętach i doradzi kamerkę dobra za nie duże pieniądze która spełni wymagania?

O to pytaj w ABW, lub jakimś forum detektywistycznym.

Tu wiele spraw się wzajemnie wyklucza;
    - Mały rozmiar kamery i ma mieć wifi?,
    - Mały rozmiar kamery i dobra optyka szerokokątna 360st.?,
    - Mały rozmiar kamery i długa praca na baterii/akku?
    - Mały rozmiar kamery i zapis na kartę choćby microSD?
    - Mały rozmiar kamery i dobre audio?
    Gdzie to wszystko chcesz umieścić w małej obudowie tej kamery, by kamera była niewidoczna?
    A jeszcze to wszystko zasilić a gdzie transmisja sygnału wifi, konwersja obrazu video/audio, zapis na kartę?
    Kamerka by musiała mieć akumulator, ogniwo wielkości akku z wkrętarki - by to all zasilić, podtrzymać i działać ileś czasu.
    Do reszty się nawet nie odnoszę, bo to co wyżej wspomniałem, kładzie całkowicie Twoje założenia.

Taki sprzęt się robi na zamówienie, a jego koszty zwalą z nóg.
    Jeśli w ogóle ktokolwiek się podejmie tego zadania.
  • #7 20200940
    Kobey22
    Poziom 18  
    Pytam bo dziewczyna szuka kamerki do mieszkania (tak jak wspomniałem wyżej).

Widziałem kamerki na znanym portalu aukcyjnym, były przeciętnych wielkości, posiadały to co wymieniłem, oprócz kąta widzenia 360 stopni tam chyba było 150/160.

Ale nie wiem jak z jakością, trwałością itp. itd.

Stąd moje pytanie na forum.
  • #8 20200957
    KOCUREK1970
    Specjalista Sieci, Internet
    Ocena: 5382
    @Kobey22
    Kup, potestuj, przekonaj się Sam - nie ma innej rady na przydatność zakupu.

Ale co do opisów wszelakich - to tu uprzedzam, że to opis marketingowy, pobożne życzenia i zaklinanie rzeczywistości.
    Opisy są robione by się towar sprzedawał - i tylko tak należy to traktować.
    Często sprzęt to jakieś wynalazki, klepane na kowadle z byle czego i byle jak - a wsparcie nie istnieje.

Dobra kamera IP, dobrej firmy, ze wsparciem, wykonaniem to od 500 zł w górę - ceny kamery do domu jako monitoring/elektroniczna niania/jakaś czujka.
    Jak zewnętrzna, to doliczamy spory % do ceny bazowej.
  • #9 20200975
    Kobey22
    Poziom 18  
    Rozumiem.
    Wiem właśnie, że opis to tylko opis i trzeba podchodzić z dystansem.
    Dzięki za chęci pomocy i rozmowę.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik poszukuje kamery szpiegowskiej do monitorowania pomieszczeń, która powinna być małych rozmiarów, z szerokim kątem widzenia (preferowane 360 stopni), możliwością detekcji ruchu lub dźwięku oraz funkcją podglądu na żywo zdalnie. Ważne są również długi czas działania, zapis na kartę oraz dobra jakość obrazu (Full HD). W dyskusji podkreślono, że wiele z tych wymagań może być trudnych do spełnienia w jednym urządzeniu, a także zwrócono uwagę na kwestie prawne związane z używaniem kamer. Użytkownicy sugerowali, aby skontaktować się z profesjonalnymi sprzedawcami lub sprawdzić oferty w sklepach internetowych, a także być ostrożnym w ocenie opisów marketingowych.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA