logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Audi A6C5 1.8T+LPG AEB 97r. - przestał palić, zero błędów

bartoszochnio 16 Wrz 2022 17:19 549 2
REKLAMA
  • #1 20193246
    bartoszochnio
    Poziom 2  
    Witam. Zaczęło się od odpięcia klemów z początku drobne falowanie obrotów po odpaleniu potem jak się nagrzała paliła normalnie przy większym dodaniu gazu jakby odcinało zapłon ledwo można było jechać, na gazie chodziła normalnie potem gdy dałem gdzieś do 3500 obr. i gdy spadały to jak przy od 1800 do 2000 dodałem gazu to przełączała na benz. Z zimnego trzeba było w odpowiednim momencie dać troche gazu żeby odpaliła. Po jakimś czasie już nie chciała odpalić (coś łapała ale nie chciała się wkręcić). Czyszczenie i adaptacja przepustnicy, były błedy z przewodu czujnika ciśnienia turbodoładowania oraz sondy lambda zrobione. Błędów zero, pomogło tylko na troche, potem troche odpalałem z plaka i znów to samo tylko tym razem nawet plakiem nie trybi. Pod przebiegiem napis ,,insp". Nie wiem co to może być, ciśnienie pompy raczej odpada bo i z plaka nie trybi, może czujnik temperatury? Liczę na jakieś propozycje, z góry dzięki.
  • REKLAMA
  • #2 20195394
    Kantylena
    Poziom 24  
    Ocena: 222
    Po pierwsze to o jakim błędzie mówisz jeśli chodzi o przewody czujnika turbodoładowania? Skoro w tym silniku nie istnieje coś takiego jak MAP?

Pracuj tylko na benzynie i żadnych plaków - to są środki czystości kokpitu.
    co to znaczy że były błędy? itd.. wymieniłeś sondę na oryginalną? czy po prostu wykasowałeś błędy?

Sprawdź jeszcze raz jakie są błędy i nie odpinaj klem ani nie kasuj błędów.
    to może być wszystko czujnik wału, wałka..cewki ale też i problem z ciśnieniem paliwa. A przepływka sprawna? Odłącz ją i spróbuj zapalić, świece ile mają lat?
    Trzeba to posprawdzać, jak auto odpali warto zrobić logi statyczne a najlepiej też na końcu dynamiczne.
  • #3 20678948
    bartoszochnio
    Poziom 2  
    Dzięki, okazało sie że pompa dawała zbyt niskie ciśnienie. Wymieniona i pali.
REKLAMA