logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Siemens SL45i - Nie włącza się i nie łapie zasięgu po przegrzaniu

cyzyk123 14 Lis 2005 16:57 1023 9
REKLAMA
  • #1 1988752
    cyzyk123
    Poziom 17  
    Ocena: 6
    Witam mam problem z siemensem sl45i gdy go dostalem wogole sie nie wlaczal po przegrzaiu hot'em telefon raz na 5-6 razy sie wlaczy tzn (jak wciskam caly czas czerwona sluchawke to za koryms razem trybi, nie jest to napewno wina zabrudzonego styku) Jednak jak sie juz wlaczy to niestety nie lapie zasiegu ciagle szuka sieci, nie mozna go sflaschowac dochodzi do 30-40% i sie zatrzymuje, raz doszlo do 90%. Brak juz mi pomyslow co moze byc nie tak

Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #2 1990741
    yozka1
    Poziom 16  
    Ocena: 25
    Może być jeszcze zwarcie pod jakimś układem. Odpala suszarke i po kolei uklady do góry. Radze zacząć od końcówki mocy, switch,diplexera.
  • #3 1991299
    pywoo
    Poziom 18  
    Ocena: 17
    problemy z załaczaniem to standard w Sl45. A próbowałes odpalac bez klawiatórki ręcznie zwierająć pad od power na rozebranym fonie?? Jesli problem z zasięgiem to Tak jak radzi kolega Końcówka do góry i patrzymy co tam siedzie pod spodem ja i pod innymi układami. Jesli czysto to podmiana koncówki i patrzym co dalej.
  • REKLAMA
  • #4 1991665
    cyzyk123
    Poziom 17  
    Flashowanie wkoncu poszlo jednak nic to nie dalo dalej wlacza sie jak mu pasuje raz na kilka razy, probowalem tez zwierac pad na klawiaturze i wlacza sie tak samo raz na kilka razy, teraz sprobuje przegrzac uklady po kolei i zobaczymy co wtedy......
  • #5 2057227
    kamik19
    Poziom 11  
    Ocena: 1
    Witam. Mam tel siemens sl45i. Dzis programem vklay wgrałem pacza (pojawiały się błędy CRC) no i... po wgraniu przy próbie włączenia mp3 tel wyłącza się. Sprobowalem usunac pacza. Nic to nie dało. Przy próbie wgrania softu wyskakuje błąd (screen w załączniku). Prosze poradźcie co zrobić. Ustawienia vklaya były na siemensa sl45 (turn on) a potem tez zwyklego.
  • #6 2059115
    cyzyk123
    Poziom 17  
    Proponuje wgrac full flasha freia 10 lub wyższa. Potem poźniej KSIE nadpisac imie (taki jak jest na naklejce pod bateria) i powinno smigac. Albo prostsza metoda wgrac czystego winswupa v56 i powinno tez byc ok. (Po winswupie nie trzeba bedzie wpisywac imeia zostanie orginalny)
  • REKLAMA
  • #7 2686569
    skrapi
    Poziom 12  
    Witam.
    Ja proponuje wgrac czystego flash winswup i powinien chodzic bez zarzutu.
  • REKLAMA
  • #8 2688570
    Czolgu
    Poziom 16  
    Ocena: 2
    Osobiście obstawiam zwarice końcówki mocy...

Dodano:

Przepraszam, nie zauwazyłem, ze SKRAPI wykopał trupa.
  • #9 2688585
    DREAM77
    Poziom 17  
    Ocena: 29
    hmmmm,moze glupie pytanie ale czy on byl w orginalnej budzie?moze niema styku na zlaczach baterii tych ktore sa wkladane w obudowe?moze antena tez nie dotyka do plyty?
  • #10 2694749
    cyzyk123
    Poziom 17  
    zerknijcie na date tego tematu....................wykopojecie trupa proponuje zamknac ten temat

Pozdrawiam

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Problem dotyczy telefonu Siemens SL45i, który po przegrzaniu nie włącza się stabilnie – uruchamia się tylko raz na kilka prób, mimo że styki są czyste. Po włączeniu nie łapie zasięgu, ciągle szuka sieci, a próba flashowania oprogramowania zatrzymuje się na 30-40%, czasem dochodzi do 90%, lecz bez efektu. Wskazano możliwe zwarcie pod układami, zwłaszcza końcówką mocy, switchem i diplexerem. Zalecane jest przegrzewanie poszczególnych układów w celu diagnozy. Próby uruchomienia bez klawiatury poprzez zwieranie padów power również nie przynoszą stabilności. W kwestii flashowania sugerowano wgranie pełnego flasha Freia 10 lub nowszego, a także czystego firmware Winswup v56, co może rozwiązać problemy z softem i IMEI. Dodatkowo zwrócono uwagę na możliwe problemy z kontaktem baterii lub anteny w oryginalnej obudowie. Ostatecznie temat uznano za stary i zamknięty, jednak główne przyczyny to uszkodzenie końcówki mocy lub inne zwarcia na płycie oraz błędy w oprogramowaniu.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA