przemek915 napisał: Niestety schematu typowo elektrycznego nie potrafie wam stworzyć mam instrukcje wedle której to zostało podłączone
Jak nie potrafisz narysować prostego schematu, to jakim cudem podłączyłeś całe to ustrojstwo na podstawie opisu z instrukcji? Gdy nie ma się wiedzy z zakresu elektryki, takie prace zleca się osobie która ma doświadczenie w tej dziedzinie.
Dokonując zmian w instalacji pojazdu, bez znajomości podstaw elektryki możesz spowodować jej uszkodzenie, pożar, niewłaściwe działanie instalacji, co może przyczynić się do wypadku.
przemek915 napisał: Nawet wtedy kiedy jest to zwieranie masy ?
Nie umiem na to pytanie odpowiedzieć, gdyż nie wiem jak to wszystko masz połączone. Prawdopodobnie jest źle, stąd te problemy.
Dla mnie opis z instrukcji wystarczy aby prawidłowo podłączyć układ do instalacji samochodu. Jakich użyć przewodów, zabezpieczeń, w którym miejscu wpiąć się w instalacji, itd..
Niestety z Twoich wpisów wnioskuję, że nie wiesz jak to prawidłowo wykonać. Zleć to zadanie komuś kto się na tym zna albo wykonuj to pod ścisłym nadzorem takiej osoby.