Ja mam mały pensjonat, na początku kupowałem co rok 2 odkurzacze domowe i albo były do kitu słabo ciągły albo szybko się przegrzewały, potem kupiłem karchery, wszystko fajnie ale są bardzo drogie a akcesoria oraz części z kosmosu.
Siła ssania nie była najgorsza. Po kilku latach dowiedziałem się że Gołębieski w swoich hotelach miał odkurzacze polskie firmy Profi.
Kilkanaście lat temu kupiłem jeden na próbę i byłem bardzo zaskoczony ceną oraz siłą ssania przy tak mały silniku co pobiera 1100W. Te odkurzacze ciągną z taką samą siłą nawet jak jest nabity worek na śmieci. Powiem szczerze, nie ma tak dobrych odkurzaczy na runku. Kupiłem też sobie do domu sobie mniejszy z chowanym kablem Profi 1.2 mam go już z 8 lat i nie wiele ma mniejszą moc ssania od przemysłowych Profi 5.1. Wreście trafiłem na odkurzacze które nie wyglądają ładnie ale za to są bezkonkurencyjne na rynku.
Tu masz link do Profi 1.2
Ja kupiłem zwykłego Philipsa Performer Compact działa już 5 lat, ale ten Profi ma też tańszy model 10.6 za niecałe 500złotych.
Tak ten odkurzacz jest tańszy, zgadzam się z tobą ale on nie ma chowanego kabla sieciowego. W warunkach domowych jest wygodnie gdy kabel jest chowany. Ogólnie to podrożały one ostatnio.