logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Amica Integra EBI 81074 - Problem z działaniem wyświetlacza

grzegorzu78 09 Paź 2022 18:11 1209 0
REKLAMA
  • #1 20228565
    grzegorzu78
    Poziom 10  
    Ocena: 3
    Od dłuższego czasu mam problem z piekarnikiem marki Amica Integra EBI 81074. Jakieś 2 lata temu pojawił się po raz pierwszy komunikat "SD Card Error" i działanie panelu jakoś się popsuło - zgodnie z opisem na forum zmieniłem kartę SD i wgrałem to samo oprogramowanie. Komunikat od tego czasu się nie wyświetla, ale mam problemy z samym wyświetlaczem, a raczej z dotykowym wyświetlaczem.

Jak piekarnik jest wyłączony to po jego włączeniu za pomocą przycisku miga wyświetlacz i nie mogę ustawić innych funkcji piekarnika. Dopiero uchylenie lekko drzwiczek piekarnika co powodujące włączenie światła piekarnika umożliwia włączenie piekarnika. Czasami się też zdarza ze jak dłużej pochodzi piekarnik na danym programie i chcę zmienić funkcje np. zmiana temperatury , zmiana czas pieczenia przyciski na wyświetlaczu nie reagują. Dopiero jak trochę piekarnik obniży temperaturę to przyciski działają. Czasami się zdarza przy pieczeniu ze piekarnik się wyłączy.

Czy ktoś wie jaka może być przyczyny i co trzeba wymienić. Czy może trzeba wgrać nowsze oprogramowanie - jeśli tak to skąd je pobrać. A może to już czas na wymianę piekarnika....

Nagrałem krótki film - https://youtube.com/shorts/z7LtUUz8CrI
  • REKLAMA
REKLAMA