logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Amica EBI81074 Piekarnik - Błąd ERROR CARD SD na panelu PG531, co robić?

reju123 19 Wrz 2017 09:38 2046 7
REKLAMA
  • #1 16707450
    reju123
    Poziom 1  
    Witam,
    Posiadam Piekarnik Amica EBI81074, który po przeszło 3-latach przestał działać.
    Włączając go do prądu panel poprawnie wyświetla godzinę, natomiast w momencie uruchomienia piekarnika obraz na panelu zaczyna śnieżyć, rozmazywać się i po kilkunastu sekundach pojawia się błąd ERROR CARD SD.
    Sprawdziłem starą kartę sd - żadnych BAD SECTOR, poprawny odczyt, zapis danych
    Testowałem obraz starej karty, z kilkoma nowo zakupionymi kartami, niestety nie pomogło. obrazy znalezione w necie też nie działają.

Czy ktoś się spotkał z podobnym problemem?
    Co mogę dalej zrobić?
    Ma ktoś może do sprzedania używkę PG351? Nie opłaca się kupić nowy panel za 50% wartości piekarnika
  • REKLAMA
  • #2 21804950
    stefeks
    Poziom 11  
    Wyjmij piekarnik. Odkręć tylny panel z blachy. Znajdź uszkodzony (wypukły kondensator). Wymień na taką samą pojemność, ale większe napięcie.
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #4 21807056
    stefeks
    Poziom 11  
    Ok, znam, ale ten post jest za stary, a odnośniki do plików nie działają. Na szczęście wtedy pobrałem i mam obraz karty SD. Ale jak pisałem, dopiero wymiana kondensatora usunęła błąd. Jednak w tym poście nic nie piszą o kondensatorze, który jest z tyłu piekarnika na drugiej płytce drukowanej... Może to ta tajemnica. U mnie po wymianie błąd SD już się nie pojawia.
  • #5 21817846
    jurekogorek01
    Poziom 2  
    Czy ktoś posiada może te pliki? Szukam PG351 1.1.1.3 lub 1.1.1.5
  • REKLAMA
  • #7 21818688
    stefeks
    Poziom 11  
    Proszę bardzo PG351 1.1.1.3
    Ma 7 GB, bo był na karcie 8 GB i logi błędów go wypełniły - ale działa.
    Ja mam go teraz na karcie 64 GB i działa.
    Ważne, żeby wymienić ten kondensator, to on robi błędy.
    U mnie po wymianie już miesiąc działa bez problemu.
    Daję też drugi, niby oryginalny, do testów.
    Dodaję program do nagrywania.
    Dysk Google

https://drive.google.com/drive/folders/1TyeDFjc_ICqfJIz_8I-lKWuhT9lqfa2E?usp=sharing
  • #8 21821688
    bukowskijac
    Poziom 1  
    Poradnik i soft do 1.1.1.5 zadziałały. Petarda. Dziękuję za pomoc

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Dyskusja dotyczy piekarnika Amica EBI81074 z panelem PG351/PG531, w którym po uruchomieniu pojawia się śnieżenie obrazu na wyświetlaczu i błąd ERROR CARD SD. Sprawdzano starą kartę SD oraz testowano kilka nowych kart i obrazy firmware pobrane z internetu, jednak problem nie ustępował. W odpowiedziach wskazano na możliwą usterkę zasilania, w szczególności uszkodzony kondensator elektrolityczny na tylnej płytce piekarnika; po jego wymianie błąd SD miał zniknąć. Udostępniono także pliki oprogramowania PG351 1.1.1.3 i 1.1.1.5 oraz narzędzie do nagrywania obrazu na kartę SD, a potwierdzenia użytkowników wskazują, że po wgraniu softu i wymianie kondensatora urządzenie wraca do poprawnej pracy.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA