Minęło już ponad 2,5 pół roku sprawnego działania tego sprzętu, byłem bardzo zadowolony, ale do czasu. Parę tygodni temu zaczął pojawiać się błąd na wyświetlaczu error card SD, początkowo pomagało włączenie go na nowo, jednak błąd pojawiał się coraz częściej. Zrobiłem rozeznanie na naszym forum oraz serwisie AMICA i okazuje się, że produkt ma umieszczone oprogramowanie na karcie która pada po kilku latach lub wcześniej. W serwisach AMICA proponuje się zakup całego panelu sterującego za kwotę około 750zł to w zasadzie połowa wartości piekranika - koszt karty SD to max 10zł. Mam do kolegów dwa pytania
1. Czy komuś udało się znaleźć oprogramowanie do tego sprzętu i dokonał naprawy usterki jak powyżej?
2. Jak to jest możliwe, że w sprzęcie za 1600zł (tyle kosztował kilka lat temu), jego działanie polega na szemranej karcie za 1zł (bo taka jest wartość hurtowa takiej karty), a serwis AMICA zamiast umożliwiać naprawę poprzez wymianę karty proponuje rozwiązania za 750zł + koszt wymiany?
1. Czy komuś udało się znaleźć oprogramowanie do tego sprzętu i dokonał naprawy usterki jak powyżej?
2. Jak to jest możliwe, że w sprzęcie za 1600zł (tyle kosztował kilka lat temu), jego działanie polega na szemranej karcie za 1zł (bo taka jest wartość hurtowa takiej karty), a serwis AMICA zamiast umożliwiać naprawę poprzez wymianę karty proponuje rozwiązania za 750zł + koszt wymiany?