logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Zamiana telewizora - 55-60 cali, OLED/65 cali, do 5000 zł, Xbox Series X, filmy, wieczory

szelest25 16 Paź 2022 14:33 765 7
REKLAMA
  • #1 20238585
    szelest25
    Poziom 10  
    1. Jak daleko siedzisz od ekranu telewizora?
    3 - 4 metry.

2. Czy siedzisz na wprost ekranu czy bokiem do ekranu?
    Przodem.

3. Jaki telewizor posiadasz obecnie?
    SAMSUNG QLED QE55Q80T.

4. Jaką markę preferujesz?
    Bez różnicy.

5. Jakiej wielkości telewizora szukasz?
    55 - 60 cali.

6. Jaki sygnał i urządzenia będą podłączone do telewizora?
    Xbox Series X, MiBox - jeśli to będzie TV bez Androida.

7. Jaki rodzaj programów oglądasz najczęściej?
    Filmy i seriale.

8. Czy będziesz grał w gry, a jeśli tak to na konsoli czy komputerze PC?
    Bedę grał w gry na Xbox Series X/Gamepass.

9. Czy będziesz aktywnie korzystać z systemu SMART telewizora?
    Tak.

10. Oglądasz wieczorami czy w dzień?
    Raczej wieczorami.

11. Ile pieniędzy możesz przeznaczyć na zakup telewizora?
    Do 5000 zł.

Myślę nad zmianą TV - obecny chce przekazać teściom, a sobie kupić coś innego. Zastanawiam się albo nad OLED, albo nad 65 cali. Coś wartego uwagi?
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 20238714
    bumble
    Poziom 40  
    Ocena: 1183
    Sony KD-65X85J. Kupiłem za 3900 na EuroRTVAGD przez internet i nie żałowałem do póki nie zobaczyłem 75 cali za 4100. Bardzo dobry telewizor. Matryca bardzo jasna i podświetlanie tylne. Bez stref. Celowo brałem model bez stref wygaszania żeby uniknąć poświaty w nocnych scenach. Mam bardzo jasny salon i świetnie się sprawdza. Jeśli jednak masz niezbyt nasłonecznione miejsce wybierz OLED. Według testów na Rtings nie wiem czy dobrze pisze mój model ma dwa razy jaśniejszą matryce niż OLED LG 65oledB1.
    Dodam. że te Sony świetnie nadają się do gier, bo mają szybką matryce VA i małe opóźnienia wejścia input lag.
  • REKLAMA
  • #4 20239205
    bumble
    Poziom 40  
    Ocena: 1183
    Samsunga odradzam. nie będziesz zadowolony z obrazu taki dziwny jakby sztuczny. Sony tak.

Dodano po 1 [minuty]:

https://www.euro.com.pl/telewizory-led-lcd-pl...e/sony-kd65x85jaep-led-4k-goole-tv-sony.bhtml
    Masz go tu z dostawą i 14 dni na zwrot bez podania powodu.

Dodano po 11 [minuty]:

Z Google jest też fajnie. Samsungi montuje na jachtach, nie trawię ich obrazu i menu obsługi też nie. Dla mnie dobrym wyborem jest Sony, z tych dwóch jeśli nie oled. Ale oled nie seria A, bo te mają matryce 60 Hz.
  • #5 20239239
    szelest25
    Poziom 10  
    bumble napisał:
    Masz go tu z dostawą i 14 dni na zwrot bez podania powodu

U mnie wyświetla brak dostawy. :(

Cytat:
    Ale oled nie seria A, bo te maja matryce 60 Hz.

OLED odpadł w tej cenie to tylko 55... Więc zrezygnowałem póki co.
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #7 20272939
    szelest25
    Poziom 10  
    Kupiłem Sony KD-65X85J i jest rewelacyjny, faktycznie ma jakiś taki lepszy obraz niż poprzedni Samsung :)
  • #8 20273117
    gadek80
    Poziom 31  
    Ocena: 398
    No już za późno, ale ja decydując się na coś większego 65 cali zostałem przy 55 cali ale w jakości. Kupiłem OLEDa. A dlaczego nie kupiłeś oleda skoro miałeś na to budżet? Już nic lepszego nie da się kupić.
    Szczerze zdecydowanie wolę mieć mniejszy w genialnej jakości niż większy ale ze słabszym obrazem.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik rozważa zakup nowego telewizora w rozmiarze 55-60 cali lub 65 cali, z budżetem do 5000 zł, głównie do oglądania filmów i grania na Xbox Series X. Obecnie posiada telewizor SAMSUNG QLED QE55Q80T. W dyskusji polecane są modele Sony KD-65X85J oraz Samsung QE65Q77B, przy czym użytkownicy zwracają uwagę na lepszą jakość obrazu w telewizorach Sony, szczególnie w kontekście gier. Wspomniano również o preferencjach dotyczących technologii OLED, jednak w tej cenie dostępne są głównie modele 55 cali. Użytkownik ostatecznie zdecydował się na Sony KD-65X85J, podkreślając jego wysoką jakość obrazu w porównaniu do poprzedniego telewizora.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA