logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] VW Caddy 2007 - Awaria żarówki hamowanie PR stuk klosz świeci

mborkowski 24 Paź 2022 01:17 414 3
REKLAMA
  • #1 20250151
    mborkowski
    Poziom 9  
    Ocena: 4
    Witam Forumowiczów,
    Mam takie pytanie odnośnie żarówek w aucie VW Caddy Life silnik 2 litry diesel z roku 2007.
    Od pewnego czasu mam kłopot z żarówkami. Co dwa, trzy tygodnie pojawia się na tablicy rozdzielczej ikonka żółtej żarówki informująca o awarii jednej żarówek. Tak stało się i tym razem dwa dni temu.
    Z racji, że mój wyświetlacz komunikuje się ze mną po niemiecku, a ja w ząb nie kumam języka do współpracy zaprosiliśmy jeszcze tłumacza google i jakoś dajemy radę się dogadać. Tym razem pokazał błąd żarówki hamowania z prawej strony auta, oczywiście chodzi o tył.
    Wysiadłem z auta. Poprosiłem żonę, żeby przycisnęła hamulec, podszedłem do klosza i delikatnie zapukałem w okolice tej konkretnej żarówki. Po dwóch stuknięciach żarówka ożyła i przez kolejne dwa dni pracowała. Dziś wieczorem jak wstawiałem auto do garażu już nie miałem kogo poprosić żeby sprawdzić.
    Lecz tak dzieje się co pewien czas z różnymi żarówkami. Stąd moje pytania.
    Czy to jest wina żarówek? A przyznaję się od razu, że kupiłem je w markecie. Czy może być to oznaka kłopotu z instalacją? Jeśli tak jak potwierdzić tę teorię?
    Co radzicie sprawdzić w aucie?
    Z góry bardzo dziękuję za Wasze podpowiedzi.
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 20250168
    mborkowski
    Poziom 9  
    Dzięki za podpowiedź. W dzień sprawdzę i odpiszę. Może jakieś zdjęcia dam.
    Dziękuję za szybką pomoc.
  • #4 20280039
    mborkowski
    Poziom 9  
    Użyłem wd40 w oprawce żarówki i pomogło. Dzięki.
REKLAMA