logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Opel astra g 1.6 8v + Lpg - Gasnie na zimnym i ciepłym

sebson882 26 Paź 2022 18:43 414 2
REKLAMA
  • #1 20254234
    sebson882
    Poziom 2  
    Witam mam problem z astra g 1.6 8v + lpg gasnie na zimnym I ciepłym silniku nie dzieje się to cały czas ale potrafi zgasnąć podczas jazdy beż żadnych objaw po prostu jade I samochod przestaję reagować na pedal gazu i traci powoli moc i prędkość nic nie daje przerzucenie na benzynę ani redukcja na 2 bieg i puszczenie sprzęgła. Po tym samochod ma problem zapalić lapie dopiero po 4 5 razie. Dzisiaj zrobiła mi tak na zimnym silniku. Nie wiem już czy immo gubi połączenie czy stacyjka szwankuje ?? W ostatnim czasie wymieniona cewka, przewody WN , nowe świece, zregenerowany parownik gazu. Dodam że jak już odpali to dalej jedzie normalnie.
  • REKLAMA
  • #2 20254349
    pusty20
    Poziom 26  
    Ocena: 213
    Immo nie ma nic do tego.
    Obstawiam, że gdzieś Ci ginie zasilanie.Szukaj luźnych połączeń, nadgryzionych przewodów...Może to być także uszkodzona kostka stacyjki.
  • #3 20254538
    sebson882
    Poziom 2  
    Właśnie ostatnimi czasy stacyjka ciezko pracuje i chyba nadszedł jej czas dzięki za podpowiedz poszperam w niej i dam znać czy pomogło
REKLAMA