logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Menu start się zawiesiło - Windows 10

Jenifer 27 Paź 2022 22:27 243 3
REKLAMA
  • #1 20256076
    Jenifer
    Poziom 11  
    Ocena: 4
    Mam problem, włączyłam dziś laptopa i zawiesił mi się pasek menu start. Posiadam system Win8.1, aktualizacja do Win10. Próbowałam już naprawić problem przez PowerShell i przez cmd. Wpisywałam kolejno komendy Get-AppXPackage -AllUsers | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register "$($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml"} i sfc/utility. Nic nie pomogło. Przy pierwszej komendzie restartowałam laptopa. Nie mogę używać skrótów, PowerShell i cmd odpalałam przez mój komputer. Proszę o szybką pomoc, gdyż laptop jest mi potrzebny.
  • REKLAMA
  • #2 20256382
    Kolobos
    Spec od komputerów
    Ocena: 10460
    Masz zainstalowane wszystkie aktualizacje z Windows Update? Jezeli nie to zainstaluj.
  • REKLAMA
  • #3 20256784
    Jenifer
    Poziom 11  
    Ocena: 4
    Juz ogarnełam problem. Pojawił się wirus, a odkąd skończyła się licencja na kasperskyego, nie instalowałam żadnego antywirusa. Teraz już jest ok, zainstalowałam nowy system i Noda przy okazji. Zrobiłam test i zmieniłam sobie orientacje pulpitu, miałam pasek menu po prawej stronie i działał normalnie, więc mógł być to tylko wirus. Teraz jest ok, dzięki za pomoc
  • #4 20258121
    Wesoly_Heniek
    Poziom 3  
    Ocena: 3
    Dobrze jest też sobie od czasu do czasu puścić np. AdwCleaner
    No i aktualizacje to podstawa, bez tego antywirus nie zawsze pomoże.
REKLAMA