logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak sprawdzić odblokowane IP dla P2P na terenie politechniki?

arturbor. 15 Lis 2005 21:42 1113 4
REKLAMA
  • #1 1993585
    arturbor.
    Poziom 22  
    Ocena: 11
    czesc mam pytanie poniewaz wiesz ze na terenie politechniki są zablokowane porty na sciaganie z siecie p2p ale wim tez ze na niektórch numerach IP są one odblokowane i mam pytanie czy mozna to jakoś sprawdzić w sieci czy jeszcze której adresy nie są odblokowane. z góry dziekuje za odpowiedz.

rozmawiałme z adminem i nie powie które są odblokowane. a co do drugiego sposobu to mam rozumieć ze na chybił trafił wpisywac po kolei numery IP na swój komputer i sprawdzać czy sieć chodzi????
  • REKLAMA
  • #2 1993637
    mbo
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 846
    Można sprawdzić na 2 sposoby:

- doświadczalnie
    - zapytać admina
  • REKLAMA
  • #3 1993757
    bursta
    Poziom 27  
    Ocena: 34
    arturbor. napisał:
    czesc mam pytanie poniewaz wiesz ze na terenie politechniki są zablokowane porty na sciaganie z siecie p2p ale wim tez ze na niektórch numerach IP są one odblokowane i mam pytanie czy mozna to jakoś sprawdzić w sieci czy jeszcze której adresy nie są odblokowane. z góry dziekuje za odpowiedz.

rozmawiałme z adminem i nie powie które są odblokowane. a co do drugiego sposobu to mam rozumieć ze na chybił trafił wpisywac po kolei numery IP na swój komputer i sprawdzać czy sieć chodzi????

Myślę, że nici z tego będą. Nawet jak trafisz na IP właściwe to i tak rewelacji nie będzie, admin musi przekierować porty.
    Pozdro
  • REKLAMA
  • #4 2010930
    arturbor.
    Poziom 22  
    Ocena: 11
    a mam pytanie czy da sie jakoś sprawdzić które porty są odblokowane tzn na którym numerze IP jest odblokowany jakis port??
  • #5 2013204
    mbo
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 846
    arturbor. napisał:
    a mam pytanie czy da sie jakoś sprawdzić które porty są odblokowane tzn na którym numerze IP jest odblokowany jakis port??

Dokładnie tak jak pisałem wcześniej - jedynie doświadczalnie.
    Metoda żmudna i nie gwarantująca sukcesu.
REKLAMA