logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] MFC-5910DW - błąd zacięcia papieru oraz dziwne odgłosy

Kokosek10 01 Lis 2022 14:49 462 5
REKLAMA
  • #1 20262892
    Kokosek10
    Poziom 7  
    Ocena: 2
    Posiadam drukarkę MFC-5910DW która jak w tytule wyświetla problem z zacięciem papieru. Czyściłem już cr enkoder (pasek) oraz czujnik tego paska zmieniło się to że teraz czasem jest w stanie wystartować bez błędu (i normalnie drukować) lub z zacięciem papieru [tył,przód] (wcześniej był tylko tył). Od samego początku przy uruchomieniu jest słychać głośne dźwięki tak jakby przeskakiwały tryby. Rzecz która to powoduje wprawia w wibracje całą drukarkę. Wie może ktoś jak to naprawić?
  • REKLAMA
  • #2 20264612
    endriuf
    Spec od drukarek
    Ocena: 1530
    Raz miałem problem z panewką wałka. Miała luz i mechanika dziwnie pracowała.
    Pomogłem? Kup mi kawę.
  • REKLAMA
  • #3 20265087
    Kokosek10
    Poziom 7  
    A miałbyś może jakieś zdjęcie jak to wygląda albo wytłumaczyć mi gdzie tego szukać
  • REKLAMA
  • #4 20281697
    dr.master
    Poziom 39  
    Ocena: 927
    Kokosek10 napisał:
    Posiadam drukarkę MFC-5910DW która jak w tytule wyświetla problem z zacięciem papieru. Czyściłem już cr enkoder (pasek) oraz czujnik tego paska zmieniło się to że teraz czasem jest w stanie wystartować bez błędu (i normalnie drukować) lub z zacięciem papieru [tył,przód] (wcześniej był tylko tył). Od samego początku przy uruchomieniu jest słychać głośne dźwięki tak jakby przeskakiwały tryby. Rzecz która to powoduje wprawia w wibracje całą drukarkę. Wie może ktoś jak to naprawić?

Prawdopodobnie piszesz o stacji czyszczącej.
    Koszt naprawy raczej nieopłacalny, na poziomie 250zł.
  • REKLAMA
  • #5 20281763
    Kokosek10
    Poziom 7  
    Zapomniałem zamknąć tematu. Uszkodzona była pompa-stacja dokująca usterka była dość prosta i udało się naprawić bez wymiany całej stacji
  • #6 20281764
    Kokosek10
    Poziom 7  
    W moim przypadku wyłamała się ośka trzymająca jeden z trybów wystarczyło go odpowiednio przytwierdzić
REKLAMA