logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] MFC-J5910DW - Papier za blisko zębatki, trzeszczenie, zdjęcia wnętrza

Stefan1121 07 Sie 2019 13:24 2196 5
REKLAMA
  • #1 18102130
    Stefan1121
    Poziom 20  
    Ocena: 81
    Witam, posiadam drukarkę MFC-J5910DW. Po włączeniu wyskakiwał komunikat o zacięciu papieru bo rozebraniu i wyczyszczeniu ( enkoder rolki) drukarka zaczęła pobierać papier i drukować ale wydaje mi się że za blisko przysuwa się do zębatki i czasami strasznie trzeszczy. Dodatkowo jeden element chyba nie do końca siedzi w swoim gnieździe ale nie mogę znaleźć nigdzie zdjęć jak powinno być. Dołączam zdjęcia jak wygląda to u mnie w drukarce.
    Załączniki:
    • MFC-J5910DW - Papier za blisko zębatki, trzeszczenie, zdjęcia wnętrza drukarka.jpg (2.56 MB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 18102257
    MaRciNoOs
    Poziom 29  
    Ocena: 347
    Powodów twojej usterki może być wiele.

Jednym z najczęściej występujących w tym modelu jest zużycie rolki podającej papier. Koszt wymiany niewielki.
    Sprawdz jeszcze czujnik na torze podajnika papieru - otwórz tylną klapę i centralnie na środku powinien wystawać taki plastykowy bolczyk. Jeżeli jest pionowo i po popchnięciu wraca do swojej pierwotnej pozycji jest ok. Jeżeli się zawiesza to sprężynka odmówiła już posłuszeństwa. Jeżeli nie te dwie rzeczy, to zostaje jeszcze silnik podajnika papieru z enkoderem.

Gdybyś miał problem z dostępnoscią części, wtedy zapraszam na priv.
    Pomogłem? Kup mi kawę.
  • REKLAMA
  • #3 18102387
    Stefan1121
    Poziom 20  
    Narazie zostałem na etapie dmuchnięcia w paszcze sprężonym powietrzem (strasznie dużo takiego białego pyłu po kartkach było w środku) i zacięcie papieru przestało się pokazywać. Interesuje mnie najbardziej ten plastik ze zdjęcia czy jest w dobrym położeniu.
  • REKLAMA
  • #4 18102491
    MaRciNoOs
    Poziom 29  
    Ocena: 347
    Stefan1121 napisał:
    Interesuje mnie najbardziej ten plastik ze zdjęcia czy jest w dobrym położeniu.

Na dniach dokopię się 6510 i zrobię Ci zdjęcie jak to powinno wyglądać, bo nie pamiętam, ale ten element nie jest znacząco istotny dla poprawnej pracy drukarki.
    Pomogłem? Kup mi kawę.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #5 18103514
    fifek62
    Poziom 23  
    Ocena: 288
    Cyba sprężynka nie jest na miejscu, powinna być w tym wcięciu.

MFC-J5910DW - Papier za blisko zębatki, trzeszczenie, zdjęcia wnętrza MFC-J5910DW - Papier za blisko zębatki, trzeszczenie, zdjęcia wnętrza
  • #6 18104142
    Stefan1121
    Poziom 20  
    Te zdjęcia były bardzo pomocne. cały plastik wypadł z miejsca w którym się powinien znajdować i sprężynka wypadła ze swojego rowka. Wsadzone poprawione drukarka śmiga.
    Dziękuję za pomoc i zainteresowanie. Zamykam.

Dodano po 1 [minuty]:

J/W
REKLAMA