logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Touareg l 2007 rok demontaż schowka, wymiana wentylatora dmuchawy, jak to zrobić

Cobra1111 03 Lis 2022 09:29 6384 2
REKLAMA
  • #1 20265775
    Cobra1111
    Poziom 3  
    Ocena: 4
    Witam wszystkich. Muszę wymienić wentylator dmuchawy w swoim Touaregu ale nie do końca wiem jak odkręcić półkę bądź schowek boczny, żeby się do niego dostać. Z tego co widzę to ta półka jest jakby scalona z calym, nie wiem jak to nazwać kokpitem pod radiem i idzie do połowy kierownicy pod spodem. Podpowie mi ktoś jak to zdemontować żeby niczego nie uszkodzić? Bardzo proszę o może jakieś zdjęcia lub opis. Dziękuję i pozdrawiam.
  • REKLAMA
  • #2 20266156
    cysiekw
    Poziom 42  
    Ocena: 1407
    YouTube fraza Touareg glove box removal
  • #3 20266181
    Cobra1111
    Poziom 3  
    Ocena: 4
    Trzeba wyjąć radio, odkręcić ramkę w której radio siedzi. Za radiem są 4 śrubki do odkrecenia (u mnie nie trzeba bylo, bo ktoś już tu wcześniej był i chyba próbował wyrwać na siłę i połamał te mocowania 🙄) dalej już z górki śrubki w schowku trzeba odkręcić zdjąć listwę nad schowkiem i przy kluczyku. Pod kierownicą też kilka śrubek do odkręcenia. Nie ma tragedii. Szybko idzie. Wentylator wymieniony na nowy i śmiga. Dziękuję za zainteresowanie. Mam nadzieję że komuś się to przyda. Pozdrawiam.
REKLAMA