logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Dlaczego dekoder Wiwa H.265 Mini nie reaguje na przyciski?

miklisadam 11 Lis 2022 18:50 5499 10
REKLAMA
  • #1 20279725
    miklisadam
    Poziom 5  
    Witam. Nie wiem co się stało, ponieważ przy naciśnięciu jakiegokolwiek przycisku na pilocie świeci się na czerwono przycisk POWER DVB-T. Dekoder nie reaguje. Od czego ten komunikat? Dziękuję za podpowiedzi.
  • REKLAMA
  • #2 20279841
    brofran
    Poziom 41  
    Ocena: 1395
    Spróbuj baterie wymienić. :D
  • #3 20279905
    LeDy
    Poziom 43  
    Ocena: 2907
    Wyłącz z prądu, odłącz. Pewno zagrzała się.
  • REKLAMA
  • #4 20280462
    miklisadam
    Poziom 5  
    Wymieniłem baterie na nowe. Odłączyłem z zasilania na jakiś czas ale działa jak działał. Jak nacisnę jakikolwiek przycisk na pilocie, świeci na czerwono przycisk POWER DVB-T .Na telewizorze komunikat brak sygnału. Użytkuje go już pół roku, a tu takie "kuku"
  • #5 20280492
    DiZMar
    Poziom 43  
    Ocena: 6562
    miklisadam napisał:
    Użytkuje go już pół roku, a tu takie "kuku"

Reklamacja u sprzedawcy. Nie warto grzebać gdy sprzęt jest jeszcze objęty rękojmia a może i nawet gwarancją.
  • #6 20280512
    miklisadam
    Poziom 5  
    Tak zrobię. Dziękuję wszystkim za pomoc.
  • #7 20296156
    winmap
    Poziom 38  
    Ocena: 746
    Najlepiej zainwestuje w dekoder innej firmy. A tego jak naprawią odłóż na godzinę w wrazie.. Niestety wiwa to jeden z nagorszych badziewi.
  • REKLAMA
  • #8 20296181
    LeDy
    Poziom 43  
    winmap napisał:
    Najlepiej zainwestuje w dekoder innej firmy. A tego jak naprawią odłóż na godzinę w wrazie.. Niestety wiwa to jeden z nagorszych badziewi.

Akurat jeden z lepszych. Ciekawe jaki twój faworyt?
  • #9 20296205
    winmap
    Poziom 38  
    LeDy napisał:
    winmap napisał:

Ja nie polecam po prostu tej firmy. Odtwarzacz dvd wysiadł po pół roku, słuchawki nie wspomnę.
    Może się zmienili ale ja się na tym zawiodłem.
  • #10 20296219
    LeDy
    Poziom 43  
    winmap napisał:
    LeDy napisał:
    winmap napisał:

Ja nie polecam po prostu tej firmy. Odtwarzacz dvd wysiadł po pół roku, słuchawki nie wspomnę.

Skoro odpowiadasz tzn, że zrozumiałeś co napisałem. Wygląda na to, że tylko część zrozumiałeś.
  • REKLAMA
  • #11 20296329
    winmap
    Poziom 38  
    LeDy napisał:
    winmap napisał:
    LeDy napisał:
    winmap napisał:

Skoro odpowiadasz tzn, że zrozumiałeś co napisałem. Wygląda na to, że tylko część zrozumiałeś.

Każdy ma swoje zdanie. Dla mnie ta firma jest warta tyle co manta. Pozdro 👍

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłasza problem z dekoderem Wiwa H.265 Mini, który nie reaguje na przyciski pilota, a przycisk POWER DVB-T świeci na czerwono. W odpowiedziach sugerowane są różne rozwiązania, takie jak wymiana baterii w pilocie oraz odłączenie dekodera od zasilania. Po zastosowaniu tych metod problem nadal występuje, co skłania użytkownika do rozważenia reklamacji u sprzedawcy. W dyskusji pojawiają się również opinie na temat jakości produktów marki Wiwa, z różnymi doświadczeniami użytkowników, co prowadzi do podziału zdań na temat niezawodności tej marki.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA