logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Magnetowid Blaupunkt RTV246 - skaczący obraz przy odtwarzaniu kaset z innych urządzeń

dzuby 16 Lis 2005 12:35 1185 3
REKLAMA
  • #1 1995198
    dzuby
    Poziom 11  
    Mam na stanie ten troche wiekowy juz magnetowid i wszystko dziala poza jednym. Kiedy odtwarzam kasete nagrana na innym magnetowidzie to obraz strasznie skacze tzn wyglada to troche tak jakby byla za mala liczba fps . Przy kasetach nagranych na tym samym magnetowidzie problem nie wystepuje. Czy mozna to jakos wyregulowac ? Jezeli tak to jak ? Z gory dzieki za pomoc.
  • REKLAMA
  • #2 1995219
    fafik3
    Poziom 11  
    Ocena: 1
    witam.problem może tkwic w złym ustawieniu prowadzenia taśmy.patrz rolke prawą,ona równierz poprawi prowadzenie taśmy po głowicy audio.powinno pomuc.powodzenia pzdr.
  • REKLAMA
  • #3 1995805
    dzuby
    Poziom 11  
    no dokladnie jak ja docisne to rzeczywiscie obraz przestaje skakac tylko jak to naprawic na stale ? jak jest ta rolka mocowana ? srubka od dolu ? jezeli tak to czy musze zdemontowac mechanizm tej rolki zeby ja dokrecic ?
  • #4 1995911
    ogryz
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 134
    Witam!
    Zajrzyj na http://www.serwis-elektroniki.com.pl/ => kliknij po prawej stronie na "Spis treści" => "Serwis elektroniki" => "1996" => "5" i pobierz artykuł "Regulacja toru przesuwu taśmy".

Pozdrawiam.
REKLAMA