logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Monitor oddechu Babysense 7 - Zmiana czasu reakcji na bezdech dziecka

agpm92 14 Lis 2022 08:33 6729 4
REKLAMA
  • #1 20283728
    agpm92
    Poziom 2  
    Ocena: 1
    Dzień dobry,
    Mam monitor bezdechu Babysense 7, które ma uruchamiać alarm jeżeli dziecko w łóżeczku ma bezdech. Ma to na celu uratowanie dziecka jakby przestało oddychać.

Sęk w tym że mój synek jest niestandardowym dzieckiem, miał wylewy po porodzie, przeszedł kilka operacji i ma bezdechy dłuższe niż czas uruchamiania alarmu. Dosłownie włącza się alarm, a synek bierze oddech 2 sekundy później. Efekt tego jest taki że biegam j wyłączam alarmy a jemu nic się nie dzieje. Równocześnie chciałbym mieć informacje jeżeli by faktycznie przestał całkowicie oddychać.

Pisałem do producenta z prośbą o informację jak przeprogramować urządzenie, ale dostałem maila z BOKu w stylu "nie da się".

Nie wiem czy jest to kwestia wymiany kondensatora czy oprogramowania i szukam kogoś kto pomógłby mi przerobić to urządzenie aby było dostosowane do naszych potrzeb.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 20283767
    bestboy21
    Poziom 40  
    Ocena: 780
    Z wyrazami współczucia, problem jest beznadziejny.
    Raz że na 99% to konstrukcja procesorowa, dwa na 99% procesor jest zabezpieczony przed odczytem.
    Co gorsza, większość monitorów ma ustawiany tylko próg detekcji oddechu, a nie próg czasowy bezdechu.
    Myślę że jedynym wyjściem będzie pulsoksymetr (z klipsem na ucho).

Pomyśl o konstrukcji pulsoksymetr Baby O2™ i im podobnych. (czy tam nawet samodzielnych, bez "smart") ale ten akurat względnie tani.

Dzieci z dysfunkcjami neurologiczno/oddechowymi są dużo bardziej narażone na infekcje układu oddechowego i uwierz mi że pulsoksymetr to skarb na dłuższą metę. Jeśli już się zdecydujesz, kupuj takie z wymienną "sondą, przewodziki po "paru miesiącach" mogą sobie paść, markowe produkty (przewodowe) mają wymienne sondy. (w sensie komplet, przewód z sondą).
  • REKLAMA
  • #3 20284193
    agpm92
    Poziom 2  
    No to mi zrobiłeś dzień - nie wiedziałem że takie coś istnieje, ale totalnie to powinno rozwiązać mój problem! Kupiłem i będę testować, dziękuję!
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #4 20284257
    bestboy21
    Poziom 40  
    Ocena: 780
    agpm92 napisał:
    No to mi zrobiłeś dzień - nie wiedziałem że takie coś istnieje, ale totalnie to powinno rozwiązać mój problem! Kupiłem i będę testować, dziękuję!

Na zdrowie.
    W przyszłości polecam grupy na FB, dzieci chorych na SMA (zanik mięśni).
    Bardzo szybko zdobędziesz cenną wiedzę co do modeli i użyteczności sprzętów monitorujących używanych od wielu lat przez owych rodziców.
  • #5 20309094
    agpm92
    Poziom 2  
    Babysense 7 nie da się przestawić, kupiłem 2 inne monitory/pulsoksymetry z wyższej półki, ale nie sprawdziło się nic. Pozostaje specjalistyczny pulsoksymetr szpitalny.
REKLAMA