Witam Serdecznie,
Proszę o pomoć odnośnie Kotła gazowego
Kocioł Gazowy to : DI DIETRICH MCR HOME 20/26 MI
Sterownik: De Dietrich AD289 Regulator iSense
Mieszkanie w bloku na 4 wartym piętrze
Metraż : 55m 2
Ogrzewanie podłogowe w całym mieszkaniu jedynie mały grzejnik naścienny w łazience
Aktualne ustawienia pieca to
C.O na 40 stopni – na sterowniku ustawione temperatura 20.5 – 21 stopni
C.W,U 40 stopni na sterowniku ustawiona temperatura wody 45 stopni
Problem jest taki, że w mieszkaniu znajdują się płytki i panele, płytki się nagrzewają i jest fajnie ciepło a podłoga natomiast tam gdzie sa położone panele jest chłodna
Panele mają grubość 8mm i podkład przystosowany pod ogrzewanie podłogowe o grubości 2mm
Proszę o podpowiedz czy nastawny pieca są odpowiednie i czym może być spowodowany ten problem że Panele są chłodne.
Z tego co czytałem to może powinienem zmienić przepływ przy termostatach, ponieważ każde pomieszczenie ma osobny termostat i można nimi regulować.
Dziękuje
Proszę o pomoć odnośnie Kotła gazowego
Kocioł Gazowy to : DI DIETRICH MCR HOME 20/26 MI
Sterownik: De Dietrich AD289 Regulator iSense
Mieszkanie w bloku na 4 wartym piętrze
Metraż : 55m 2
Ogrzewanie podłogowe w całym mieszkaniu jedynie mały grzejnik naścienny w łazience
Aktualne ustawienia pieca to
C.O na 40 stopni – na sterowniku ustawione temperatura 20.5 – 21 stopni
C.W,U 40 stopni na sterowniku ustawiona temperatura wody 45 stopni
Problem jest taki, że w mieszkaniu znajdują się płytki i panele, płytki się nagrzewają i jest fajnie ciepło a podłoga natomiast tam gdzie sa położone panele jest chłodna
Panele mają grubość 8mm i podkład przystosowany pod ogrzewanie podłogowe o grubości 2mm
Proszę o podpowiedz czy nastawny pieca są odpowiednie i czym może być spowodowany ten problem że Panele są chłodne.
Z tego co czytałem to może powinienem zmienić przepływ przy termostatach, ponieważ każde pomieszczenie ma osobny termostat i można nimi regulować.
Dziękuje