logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Książki do nauki montażu zabezpieczeń technicznych dla początkujących

rekrut 16 Lis 2005 15:00 1139 3
  • #1 1995610
    rekrut
    Poziom 11  
    Witam
    możliwe że niebawem rozpocznę prace w firmie montującej zabezpieczenia techniczne. Będe tam startował jako pomocnik instalatora (gdyż moja wiedzia jest niewielka) ale chciałbym mieć jakieś szanse na utrzymanie się.
    Dlatego proźba do Was możeci mi polecić jakieś sposoby samodokształcania w temacie np. jakieś dobre książki
    z góry dziękuję
  • #2 2003829
    mielcar
    Poziom 22  
    Ocena: 41
    Witam,
    "Mechaniczne i elektroniczne systemy zabezbieczeń". To wydawnictwo pod egidą Pana Andrzeja Wójcika, w segregatorach, aktualizowane co kwartał, dosyłają paczkę. Kasa za aktualizację to jakieś 170 zeta brutto, ile kosztuje to co aktualne do tej pory - nie wiem. Kożystam z tego od 4 lat i nie narzekam - jest wszystko: ustawy, normy, przykłady i na dodatek trochę reklam różnych systemów. Jeśli poważnie myslisz o tej robocie, to warto zainwestować.
    Wpisz w wyszukiwarkę internetową "Veglag Dashofer" i znajdziesz stronę wydawnictwa. Jak się nie da, to daj znać, podam Ci namiary, bo mam toto w robocie.
    Pozdrawiam.
  • #3 2004017
    guner
    Poziom 22  
    Ocena: 47
    Polecam czasopisma typu "Systemy alarmowe", "Twierdza". Jak chodzi o ten pierwszy tytuł to poszukaj pierwszych nr. Tam było wyjasnione dużo podstaw, takich jak działanie czujek i opisy rożnych ich typów.Poczytaj też instrukcje obsługi systemów, które bedziesz montował.Na początku nie każą ci programować centralek ale dobrze wiedzieć przynajmniej ogólnie jak się to robi.
  • #4 2004275
    rekrut
    Poziom 11  
    dzięki postaram się to dostać
REKLAMA