logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Polecane książki o instalacjach niskoprądowych: automatyka, alarmy, światłowody

0ceanborn 04 Paź 2017 07:03 951 1
  • #1 16736802
    0ceanborn
    Poziom 25  
    Ocena: 79
    Cześć :)

Mam takie zapytanie do doświadczonych w temacie. Jakie książki z instalacji niskoprądowych warto czytać ? Mam na myśli wszelką automatykę, alarmy, kontrola dostępu, interkomy itd Chętnie też podszkolił bym się np ze światłowodów, sieci komputerowych.
    Jeśli kojarzycie jakieś dobre tytuły to podawajcie, im więcej tym lepiej i większa szansa że znajdę w którejś z bibliotek.
    Póki co pracuję w jednej firmie zajmującej się takimi instalacjami i mam niewielkie w tym doświadczenie. Dotychczas robiłem raczej zwykłą elektrykę, a te wszystkie sprawy niskoprądowe to dla mnie w dużej mierze czarna magia. Chciałbym lepiej ogarniać to co robię, do czego to wszystko służy, jakie ma funkcje.
  • #2 16736811
    sosarek

Poziom 43  
    Ocena: 15512
    0ceanborn napisał:
    Póki co pracuję w jednej firmie zajmującej się takimi instalacjami i mam niewielkie w tym doświadczenie.

Więc pracuj dalej i zdobywaj je - to najlepsza droga.
    0ceanborn napisał:
    hciałbym lepiej ogarniać to co robię, do czego to wszystko służy, jakie ma funkcje.

Do tego są instrukcje, opisy w sieci.
    Kolejna rzecz to chociażby podstawowa znajomość elektroniki, umiejętność posługiwania się urządzeniami pomiarowymi.
    Konto firmowe:
    Z
    Pka, Poznań, 60-850
    Pomogłem? Kup mi kawę.
REKLAMA