logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Kocioł Galmet Electra 11GT - wyświetla komunikat EC

maniekdm 18 Lis 2022 20:34 4065 18
REKLAMA
  • #1 20291364
    maniekdm
    Poziom 10  
    Ocena: 15
    Dzień dobry.

Mam problem. Po podłączeniu pieca i włączeniu przyciskiem Power wyświetla komunikat EC i nie można wejść w menu.
    W instrukcji nie ma takiego błędu. Proszę o pomoc.
    Kocioł Galmet Electra 11GT - wyświetla komunikat EC Kocioł Galmet Electra 11GT - wyświetla komunikat EC
  • REKLAMA
  • #2 20292587
    pgasecki
    Poziom 2  
    Ocena: 1
    Witam, mam ten sam problem. Czy udało się go rozwiązać??
  • #3 20292611
    jozefbaniaczek
    Poziom 2  
    Ocena: 2
    pgasecki napisał:
    Witam, mam ten sam problem. Czy udało się go rozwiązać??
    Niestety pisałem nawet do oryginalnego producenta który produkuje te piece ( galmet tylko zleca i przebija cene 3 razy ) i nie wiedzą co to za błąd ( model JNOD BM323E - ten sam ale polska wersja po januszowemu oczywiscie ma wycięte połowę tego co ma ten chiński można poszukać pdfów ale nie znam chińskiego )
  • #4 20292650
    pgasecki
    Poziom 2  
    Dziękuję za odpowiedź. Jak coś ustalę podzielę się.
  • REKLAMA
  • #5 20293300
    sisko
    Poziom 34  
    Ocena: 528
    Być może to taka usterka:
    EC
    Display Disconnected from PCB
    1. Check whether the connection between the cable and the PCB is broken or loosen.
    2. If broken Contact EHS customer service to replace cable/PCB. "
  • #6 20293440
    jozefbaniaczek
    Poziom 2  
    sisko napisał:
    Być może to taka usterka:
    EC
    Display Disconnected from PCB
    1. Check whether the connection between the cable and the PCB is broken or loosen.
    2. If broken Contact EHS customer service to replace cable/PCB. "

To raczej nie to jak się przytrzyma dłużej klawisz power to pokazuje się symbol złożony z pasków w okręgu włączą się pompa jak się ponowi to przez sekundę pokazuje się temperatura wejścia i wyjścia a potem znowu jest ec.
  • REKLAMA
  • #7 20295609
    maniekdm
    Poziom 10  
    Mam instrukcję:

• #8 20297646
    pgasecki
    Poziom 2  
    Zadziałało, wie ktoś może czy się zmniejszyć moc? i jak??
  • #9 20297884
    jozefbaniaczek
    Poziom 2  
    pgasecki napisał:
    Zadziałało, wie ktoś może czy się zmniejszyć moc? i jak??

• REKLAMA
  • #10 20298014
    maniekdm
    Poziom 10  
    Napisałem do GALMET czy są w stanie udostępnić pełną instrukcję ale milczą. U mnie kocioł już działa ale ustawianie parametrów w kodzie szesnastkowym nie jest zbyt rozsądnym rozwiązaniem Chińczyków a Galmet jako importer powinien takie parametry umieścić w instrukcji.
  • #11 20313114
    szupek19921
    Poziom 1  
    A wiecie jak w nim podłączyć regulator pokojowy?
  • #12 20321190
    darekse
    Poziom 2  
    Posiadam pracujący układ cw z kotłem ELECTRA 11GT. Mam też w przygotowaniu 100l zasobnik cwu GALMET Vulcan, a ponieważ wcześniej zakupiłem tylko sam zawór trójdrożny AFRISO teraz poszukuję odpowiedniego do układu czujnika cwu. Producent oferuje tzw zestaw cwu lub sam czujnik o nr 40-176002. Cena czujnika u jednego z dystrybutorów to 225 PLN - jest to właściwie jedyna oferta jaką znalazłem. Wiadomo, że ma to być czujnik kompatybilny ze sterownikiem kotła, nie mniej może ktoś ma swoje doświadczenia w tym zakresie. Może istnieje możliwość zastosowania innego czujnika o podobnej charakterystyce. Z góry dziękuję za odpowiedzi
  • #13 20357797
    dymek0damian
    Poziom 2  
    Dołączam do pytania kolegi 2 posty wyżej. Jak podłączyć sterownik pokojowy do tego kotła? Czy to w tym miejscu jak na zdjęciu się podłącza? Bo coś nie chcę współpracować.
    Załączniki:
    • Kocioł Galmet Electra 11GT - wyświetla komunikat EC IMG_20221229_155439.jpg (3.06 MB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • #14 20358022
    darekse
    Poziom 2  
    dymek0damian napisał:
    Dołączam do pytania kolegi 2 posty wyżej. Jak podłączyć sterownik pokojowy do tego kotła? Czy to w tym miejscu jak na zdjęciu się podłącza? Bo coś nie chcę współpracować.

Z rozszerzonej instrukcji obsługi wynika, że to właśnie tutaj jest złącze termostatu pokojowego. Oprócz fizycznego podłączenia termostatu do karty w tym miejscu trzeba w menu serwisowym uruchomić opcję obsługi termostatu: parametr tC (termostat pokojowy) - ustawienie 01 - praca z termostatem. Czyli trzeba zmienić z fabrycznego 00 na opisane wyżej 01. Ponieważ sam tego jeszcze nie robiłem to mogę na e-mail podesłać tę rozszerzoną instrukcję, którą otrzymałem z GALMET-u.
  • #15 20358035
    dymek0damian
    Poziom 2  
    Byłbym niezmiernie wdzięczny☺️
    dymek0damian(_at_)gmail.com
    Z góry serdecznie dziękuję.
  • #16 20479440
    insbud25piotr
    Poziom 1  
    >>20358022
    Witam też bym chciał się podłączyć do tego posta i jeśli to możliwe to poprosiłbym o ta rozszerzona instrukcje dla tego kotła.
    Insbud25@ wp.pl
  • #17 20795116
    zbig2016zbig
    Poziom 2  
    Witam.
    Potrzebuję kod do wyłączenia legionelozy w Galmet Elektra.
    Pozdrawiam
  • #18 21067528
    zbig2016zbig
    Poziom 2  

Również poszukuję sposobu wyłączenia funkcji legioneloza.
  • #19 21266018
    rodziewiczwitold56
    Poziom 1  
    >>20313114

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłasza problem z kotłem Galmet Electra 11GT, który po włączeniu wyświetla komunikat EC, uniemożliwiając dostęp do menu. Inni uczestnicy dyskusji potwierdzają podobne problemy, a jeden z nich sugeruje, że błąd EC może oznaczać rozłączenie wyświetlacza od PCB, co wymaga sprawdzenia połączeń lub kontaktu z serwisem. Użytkownicy dzielą się informacjami na temat podłączenia regulatora pokojowego oraz ustawień związanych z funkcją legionelozy. Wspomniano również o braku pełnej instrukcji obsługi od producenta, co utrudnia rozwiązanie problemów.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA