logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Samsung D500 - Biały ekran podczas użytkowania, przyczyny i rozwiązania?

ardim3 16 Lis 2005 16:56 1947 11
REKLAMA
  • #1 1996036
    ardim3
    Poziom 10  
    Ocena: 2
    mam telefon wymieniony w temacie, otóż podczas uzytkowania tego telefonu, podczas pisania np smsów, dzwonienia czy innych operacji w pewnym momencie ekran zaświeca sie na bialo, ale telefon sie nie zawiesza ponieważ mozna np zadzwonić czy włączyc mp3. Co to moze byc? czy moze jest to wina oprogramowania? czy moze jest to wina przepełnienia dysku danymi (wolnego mam 60 mb)? czy moze to coś innego? I drugie pytanie to czy po wpisaniu tego kodu *#8999*8378# mozna zwiekszyć głośność smsa? bo mam juz na maksa ale to i tak troche za cicho. pozdrawiam!
  • REKLAMA
  • #2 1998998
    ardim3
    Poziom 10  
    nikt nie wie co moze być z tym telefonem? ps.wyświetlacz w telefonie po jedno lub wielokrotnym wyłączeniu i właczeniu wraca do dzialania.
  • REKLAMA
  • #3 1999117
    chillouty
    Poziom 22  
    Ocena: 10
    sprawdz tasme
  • REKLAMA
  • #4 1999167
    ardim3
    Poziom 10  
    jak sprawdzic tą tasme?

Dodano po 51 [sekundy]:

jak sprawdzic tą tasme?
  • #5 1999297
    orczxc
    Poziom 29  
    Ocena: 8
    po prostu ją zmień i będziesz miał pewność że to nie ona inaczej jest ciężko ją sprawdzić ...
  • #6 1999524
    ardim3
    Poziom 10  
    ok. a jeśli to nie taśma to moze być to wyswietlacz?
  • #7 1999669
    pajos
    Poziom 11  
    zrob jeszcze maly eksperyment.gdy zrobi sie bialy ekran to lika razy otworz i zamknij telefon jesli wroci do normalnego stanu to na sto procent to wina tasmy.u mnie dzialo sie to samo ale jeszcze aparat nie chcial dzialac.jest film instrutarzowy o wymianie tasmy ktory mi bardzo pomogl
  • REKLAMA
  • #8 2002189
    orczxc
    Poziom 29  
    Ocena: 8
    jak już to bardziej taśm jak padnie wyswietlacz to z reguly musi być wylany itp... a z objawow strzelam na 90% ze to taśma......
  • #9 2002355
    ardim3
    Poziom 10  
    tez mi sie zdaje ze to tasma poniewaz np. cichnie głosniczek podczas odtwarzania jakiejs piosenki a po rozsunięciu telefonu gra glosniej, dzieje sie podobnie ze wskażnikiem baterii. gdy jest zamkniety bateria miga tak jak przy ladowaniu a gdy go rozsune to jest normalnie. wiec jak tylko nazbieram pieniądze wymiana tasmy.
  • #10 2137499
    GeX3M
    Poziom 12  
    Ocena: 4
    kurka, ja zakupiłem mojego w GB w złodziejskim komisie K*NG of GSM i jakoś działą, choć osrzegali,, zobaczymy tylko jak długo jeszcze :D:D:D
  • #11 2696026
    Markus
    Poziom 15  
    Ocena: 38
    100% taśma wymień koniecznie na zlotż i pozniej zaklej konektory taśmą, jeżeli nie masz lub są w zlym stanie gąbki pod taśmą to wymień na nowe lub spr. zrbić je z taśmy dwustronnej

pozdrawiam
  • #12 2701987
    pywoo
    Poziom 18  
    Ocena: 17
    100% tasma przychylam się do porzedników!!! Kilka sztuk już takich robiłem i wyminka taśmy załtwiała sprwę. Pozdrawiam

Podsumowanie tematu

✨ W dyskusji dotyczącej problemu białego ekranu w telefonie Samsung D500 podczas użytkowania, wskazano, że przyczyną najprawdopodobniej jest uszkodzona taśma łącząca wyświetlacz z płytą główną. Objawy takie jak białe podświetlenie ekranu przy jednoczesnym działaniu funkcji telefonu oraz zmiany głośności i wskaźnika baterii przy rozsuwaniu telefonu potwierdzają tę diagnozę. Zalecane jest wymienienie taśmy na nową, a także zabezpieczenie konektorów taśmy taśmą izolacyjną lub wymiana gąbek pod taśmą na nowe lub wykonane z taśmy dwustronnej. Uszkodzenie samego wyświetlacza jest mniej prawdopodobne, gdyż zwykle wiąże się z trwałym uszkodzeniem obrazu. W kwestii zwiększenia głośności SMS-ów po wpisaniu kodu *#8999*8378# nie padła konkretna odpowiedź.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA