logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Renault Premium DCI - błąd ABS, potrzebna pomoc w rozszyfrowaniu kodu i diagnostyce

Boss 1982 19 Lis 2022 22:05 744 4
REKLAMA
  • #1 20293097
    Boss 1982
    Poziom 6  
    Witam serdecznie mam problem z ABS w samochodzie Renault premium DCI po wejściu w diagnostykę na desce wyświetla mi się błąd taki na załączniku osoby które mogą pomóc bardzo proszę o rozszyfrowanie kodu
    Załączniki:
    • Renault Premium DCI - błąd ABS, potrzebna pomoc w rozszyfrowaniu kodu i diagnostyce IMG_20221119_194853_660.jpg (2.94 MB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 20294139
    Boss 1982
    Poziom 6  
    Witam dziękuję za zainteresowanie tematem czyli najlepiej byłoby sprawdzić ciągłość przewodów can między modulatorem a kasetą??? Dodam tyle że po zdjęciu klemy w ponownym jej założeniu wyświetla się przetestuj ABS jadąc gdy zacznę jechać pojazdem z prędkością większą niż 20 25 km na godzinę ABS gaśnie i jest wszystko okej do momentu zgaszenia pojazdu przy ponownym uruchomieniu ABS świeci się już cały czas i nie zgaśnie trzeba znowu klemę ściągnąć i powtórzyć wszystko jeśli możesz bardzo proszę o jakieś sugestie lub wskazówki z góry dziękuję pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #4 20294523
    TruckElectronica

Poziom 24  
    Ocena: 275
    Boss 1982 napisał:
    między modulatorem a kasetą???
    miedzy kasetą pojazdu a kasetą ebs (nie modulatorem) możliwe że coś zakłóca pracę szyny can lub sam sterownik.
    Konto firmowe:
    Truck Bus Electronica
    Opolska, Kraków, 30-000 | Strona WWW: https://www.truckbuselectronica.pl
  • #5 20294848
    Boss 1982
    Poziom 6  
    Szynę mogę wizualnie sprawdzić i raczej na tym skończą się moje możliwości ponieważ nie bardzo wiem od czego zacząć posprawdzam piny w kostkach czy nie są zielone ewentualnie co byś zaproponował jak się zabrać za tą diagnostykę
REKLAMA