Witam szukam tv dla rodziców 55 lub 65 cali do oglądania seriali sportu ewentualnie dobry do wykorzystania ps5. Kompletnie się nie znam mam listę tv którą dostałem. Na co muszę patrzeć przy wyborze telewizora? Dodatkowo jest tv LG 65G29LA który nie jest na zdjęciu poniżej. Dzięki za pomoc
Do seriali, spotu i Ps5 najlepiej sprawdzi się LG 65G29LA - bardzo dobry model na matrycy OLED EVO.
Jak ma być taniej to o klasę gorszy (ale nadal doskonały) LG 65C22
Praktycznie zawsze jedynym kryterium w TV jest jakość obrazu a są jeszcze różnice w telewizorach na które nie zwraca się uwagi czyli sama obsługa telewizora.
Tutaj zawsze dla mnie wygrywa LG. Samsung w pilocie nie ma klawiatury numerycznej, więc nie zmienisz szybko z kanału 2 na 22 tylko musisz to robić przyciskiem "+"
w LG możesz do pilota powiedzieć "Wyłącz TV po 30 minutach" i wieczorem jak kładziesz się spać nie musisz szukać tej funkcji gdzieś w menu szperając pilotem.
No i kursor na ekranie jak myszka którym wygodnie wybiera się nie tylko aplikacje ale i litery na klawiaturze, a jak ktoś nie chce zawsze może przyciskami strzałek wybierać.
https://www.youtube.com/watch?v=Xbd7ezGZKRk