Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Samsung Galaxy J6+ - aktualizacja do Androida 9.0, pytanie o możliwości i wersje systemu

jakublulek243 29 Nov 2022 16:47 186 11
    jakublulek243
    Level 3  
    Witam otóż posiadam smartfon galaksy j6+ i chciałbym zapytać o możliwości aktualizacji go do Androida 9.0 bo wiem że te smartfony są już w tej wersji systemu
    badboy84
    Level 43  
    Masz wszystkie aktualizacje OTA i mimo to nie pobiera aktualizacji do 9.0?
    winmap
    Level 37  
    Z tego co widzę to do twojego telefonu powstał nawet android 10.
    Czy wchodziłeś w ustawienia i tam sprawdzałeś? Czy telefon jest z Polski? Do niektórych modeli trzeba zmienić region aby wyskoczyła aktualizacja. Nie mniej jednak możesz spróbować ustawień fabrycznych wrazie jak coś w telefonie, w oprogramowaniu się zawiesiło. Przy pierwszym uruchomieniu powinno poinformowac o aktualizacji. Jeżeli i to nie wyjdzie. To pozostanie Ci pobrać i samemu wgrać. O ile będzie to u Ciebie możliwe.
    jakublulek243
    Level 3  
    Ok zaktualizowałem mój telefon do Androida 9.0 jedyne co mi przeszkadza to jak oglądam jakiś film na YouTube co ekranie wypełnia całej przestrzeni wyświetlacza ale w każdym razie problem rozwiązany
    winmap
    Level 37  
    Jest też 10 do twojego. Poczytaj.
    tino2003
    Admin of GSM Group
    W tym modelu wsparcie się zakończyło na 9 wyższe to już nieoficjalne.
    blahfff
    Level 40  
    tino2003 wrote:
    W tym modelu wsparcie się zakończyło na 9 wyższe to już nieoficjalne.

Mylisz, jak i wielu J4+ z J6+. Maja wspolne ekrany, ale upelnie inny srodek. Dla J6 Plus (J610FN) oficjalny dostepny ostatni soft to wlasnie Android 10. Dla J4+ wsparcie zakonczylo sie na 9-ce.
    tino2003
    Admin of GSM Group
    blahfff wrote:
    Dla J6 Plus (J610FN) oficjalny dostepny ostatni soft to wlasnie Android 10.

Gdzie taki soft leży? Na sammobile nie ma i na supporcie z3x też nie było. Szukałem swego czasu i nie udało mi się namierzyć nigdzie.
    blahfff
    Level 40  
    tino2003 wrote:
    Gdzie taki soft leży? Na sammobile nie ma i na supporcie z3x też nie było. Szukałem swego czasu i nie udało mi się namierzyć nigdzie.

Do wyboru, nawet 4 rozne wersje dla XEO w zaleznosci od wersji binary: https://samfw.com/firmware/SM-J610FN/XEO :)
    tino2003
    Admin of GSM Group
    Dzięki panowie za wyprowadzenie z błędu, jakiś rok temu szukałem i nie znalazłem.