logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Ford Fiesta mk6 2004r: radio zablokowane, jak wprowadzić kod po kilku błędnych próbach?

findyourroad01 03 Gru 2022 03:44 2031 5
REKLAMA
  • #1 20315695
    findyourroad01
    Poziom 1  
    Witam serdecznie.
    Zakładam nowy temat, ponieważ nie znalazłem dokładnej odpowiedzi na to co zrobić.
    W moim radiu po wyjęciu Aku standardowo pojawiło się pole wpisania kodu.
    Ktoś nieumiejętnie się za to zabrał za mnie i mi to zablokował (próbował parę razy). Końcowo po ponownym odczepieniu akumulatora jest to samo (był wymieniany na nowy).
    Jest zwykły napis LOCKED bez żadnej cyfry. Nie pomógł przycisk "6", ani pozostawienie go na zapłonie na dłuższy czas żeby sam się zredukował.
    Czy w tym wypadku pozostaje mi jechać do serwisu żeby usunęli mi ten błąd czy mogę coś jeszcze zrobić?
    Ford Fiesta mk6 2004 r.
    Pozdrawiam.
  • REKLAMA
  • #2 20315841
    emik
    Poziom 34  
    Ocena: 651
    findyourroad01 napisał:
    Ford Fiesta mk6 2004 r.

A radio jaki model?
  • REKLAMA
  • #3 20316437
    adam white
    Spec od car audio
    Ocena: 323
    findyourroad01 napisał:
    Czy w tym wypadku pozostaje mi jechać do serwisu żeby usunęli mi ten błąd czy mogę coś jeszcze zrobić?

Pan sam nic nie zrobi.
    Dwa rozwiązania:
    1. Serwis tak, ale raczej elektronik zajmujący się odkodowywaniem (serwisy samochodowe raczej nie mają takiego sprzętu).
    Jednak może być tak, że nie przywróci radia do stanu 100% sprawności sprzed uszkodzenia (zależy od procesora w radiu - problem może być przy niektórych wersjach ST92).
    2. Kupno drugiego radia.
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #5 20316604
    emik
    Poziom 34  
    Ocena: 651
    Chercholica napisał:
    Może ta metoda zadziała?

Ten filmik to w w związku z czym?
  • #6 20316855
    adam white
    Spec od car audio
    Ocena: 323
    Powiem - tertium non datur, bo napisał Pan, że sposób z kl."6" nie działa.
    W filmie - to sposób na odczyt nr seryjnego radia bez jego demontażu. I też nie działa z każdym, nawet wizualnie podobnym, modelem radia Forda 6000. Tzn. - na końcu nie zawsze jest wyświetlany nr seryjny.
REKLAMA