logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Komputer wydaje dziwny dzwiek

rutwitek 06 Gru 2022 11:34 720 7
REKLAMA
  • #1 20321016
    rutwitek
    Poziom 4  
    Witam
    mój problem polega na tym że ok miesiąc temu mój komputer wydawał bardzo dziwny i niepokojący dźwięk ale wymiana kabla od zasilacz na nowy przyniosło efekt ale wczoraj ten dźwięk znowu powrócił i wystąpił z 10 razy po jakimś czasie np. 1 godzinie wydaje bardzo dziwny dźwięk czasami 2,3 razy ale jest to bardzo losowe i cieżko powiedzieć kiedy tę dźwięk wystąpi napewno nie jest to dysk twardy. Co ciekawe ten sam dźwięk występuje i wcześnie występował w czasie uruchomienia i wyłączenia sprzętu. Boje się korzystać z komputera że coś się spali i bede miał wydatki
  • REKLAMA
  • #2 20321025
    rtj71
    Spec od komputerów
    Ocena: 353
    Opisz to jakoś konkretnie bo z tego nic kompletnie nie wynika. Jaki dźwięk? masz komputer podłączony przez listwę? jest uziemienie?
  • REKLAMA
  • #3 20321123
    rutwitek
    Poziom 4  
    Mam komputer podłączony pod listwę. Gniazdko w ścianie nie ma uziemienia. Dźwięk bardzo trudno opisać, ale to jak by powiedzieć ?ky?. Brzmi trochę jak jakieś ?zwarcie?. Nie mam jak za bardzo tego nagrać, ale postaram się dzisiaj nagrać przy włączaniu komputera.
  • #4 20321221
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • #5 20321244
    rutwitek
    Poziom 4  
    przewody są miedziane instalacja ma ok 15 lat
  • REKLAMA
  • #6 20321251
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • REKLAMA
  • #7 20321333
    rutwitek
    Poziom 4  
    gniazdko nie ma bolca ale podłączając do gniazdka z bolcem „szczelinie” i tak występuje

Dodano po 1 [godziny] 51 [minuty]:

zgodnie z obietnicą przesyłam owy dźwięk jest to takie jakby klikniecie
    tylko nagrałem przy włączeniu i wyłączeniu urządzenia ale owe kliknięcie występuje przy pracy komputera co jest niepokojące

Dodano po 2 [minuty]:

gniazdko nie ma bolca ale podłączając do gniazdka z bolcem „szczelinie” i tak występuje

Dodano po 47 [sekundy]:

jeśli coś niedziała to link do pobrania
    https://we.tl/t-VDepfvhStW

Dodano po 18 [minuty]:

co jeszcze się okazało jednak instalacja ma uziemienie przepraszam za mój błąd.
    mam pytanie czy te ,,klikanie’’ może pochodzić ze speakera na płycie głównej
  • #8 20580071
    rutwitek
    Poziom 4  
    Zamykam temat z powodu małego zainteresowania szczelanie ustało z czasem podejrzewam speakera.

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Użytkownik zgłasza problem z komputerem, który wydaje dziwne dźwięki, przypominające "kliknięcia", zarówno podczas uruchamiania, jak i pracy. Po wymianie kabla zasilającego dźwięk ustąpił, ale powrócił po pewnym czasie. Komputer jest podłączony do gniazdka bez uziemienia, co budzi obawy o bezpieczeństwo. Użytkownik potwierdza, że instalacja elektryczna ma około 15 lat i przewody są miedziane. Po dalszej dyskusji ustalono, że instalacja ma uziemienie, a dźwięki mogą pochodzić ze speakera na płycie głównej. Temat został zamknięty z powodu braku zainteresowania, a dźwięki ustąpiły z czasem.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA