logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Dlaczego HDMI CEC nie działa prawidłowo? TV Sharp 50EP4EA, Denon DHT-S517.

dr_ilia 09 Gru 2022 14:05 4206 2
REKLAMA
  • #1 20326516
    dr_ilia
    Poziom 9  
    Ocena: 1
    Witam. Posiadam tv Sharp 50EP4EA, soundbar Denon DHT-S517 i dekoder Polsat cyfrowy. Problem w tym że nieprawidłowo działa HDMI CEC. Chcę żeby głównym pilotem był ten od dekodera polsatu. Mam podłączony dekoder do gniazda hdmi w TV, soundbar z wyjścia hdmi earc do gniazda hdmi earc w TV. Po włączeniu pilotem od dekodera uruchamia się wszystko lecz po chwili wyłącza się TV. Muszę go włączyć pilotem od TV. Natomiast gdy wyłączam wszystko pilotem od dekodera to nie wyłącza się soundbar. Opcje cec w dekoderze i tv włączone. W czym może być problem?
  • REKLAMA
  • #2 20326633
    Axinus
    Poziom 11  
    Ocena: 14
    Być może w kablu albo spróbuj skonfigurować w telewizorze zdalny pilot czy jakoś tak to się nazywa ale nie pamiętam żeby się dało sterować TV pilotem z cyfrowego polsatu. Pamiętam jedynie że jak da się tak że możesz włączyć TV i dekoder pilotem z Cyfrowego Polsatu. Bo kiedyś chyba nawet tak miałem ale to był inny dekoder polsatu i TV philips który teraz ma z 8 lat.
  • #3 20328856
    dr_ilia
    Poziom 9  
    Ocena: 1
    Podłączyłem przewody w innej kombinacji i na razie problemów z uspieniem tv nie ma a soundbar się w sumie sam wyłącza po 20 minutach jak nie dostaje sygnału. Problem rozwiązany.
REKLAMA