logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Windows 10 - Microsoft Edge przywrócenie archiwalnej sesji

dzikus231 09 Gru 2022 17:02 4404 4
REKLAMA
  • #1 20326757
    dzikus231
    Poziom 3  
    Komputer Lenovo AIO procek i3 pamięć 4gb
    Windows 10:wersja 2H2H
    Kompilacja:19045.2311
    Możliwości:Windows Feature Experience Pack 120.2212.4190.0

Jak przywrócić możliwość otwarcia archiwalnej sesji z zapisanymi kartami sprzed 24h(ponad 800kart), jeśli przypadkowo się nadpisały nowe sesje(1 karta).
    W sumie pogodziłem się ze stratą bo jest historia ale to mozolne przywracanie tym bardziej, że nie korzysta się z tylu kart naraz każdego dnia. Niestety mimo, że otwieram karty w nowej sesji , która "nadpisała" tą archiwalną to edge jest nadal "spuchnięty" i zajmuje dużo ramu
    Koledzy pomocy

Dodano po 8 [godziny] 58 [minuty]:

W firefoxie jak się zostawiało wolną pierwszą stronę gdzie była adnotacja o przywróceniu poprzednich sesji to otwieranie kolejnych nowych kart nie powodowało, że nie dało się wrócić do poprzednich sesji. Jeśli przeglądarka pracowała prawidłowo. Można było otworzyć sesje do pierwotnej. A tu w edge taka niespodzianka.
  • REKLAMA
  • #2 20327760
    Dra98
    Moderator - Komputery Serwis
    Ocena: 1067
    Można użyć -> otwórz stronę historii -> ostatnio zamknięte i można zaznaczyć wszystkie strony.
    Windows 10 - Microsoft Edge przywrócenie archiwalnej sesji Windows 10 - Microsoft Edge przywrócenie archiwalnej sesji
  • REKLAMA
  • #3 20332262
    dzikus231
    Poziom 3  
    witam szanownego kolegi.
    Owszem takie coś jest możliwe jak otwarte jest kiilka stron .
    Przy kilkuset jest to fizycznie nie możliwe, tym bardziej, że każdego dnia nie korzysta się ze wszystkich otwartych stron, a te najczęściej używane otwiera się po kilkadziesiąt razy. Historia przeglądarki zapamiętuje każde otwarcie danej strony.
    Mnie chodziło o otwarcie "one key" ale nie ostatniej sesji tylko archiwalnej .
    Tłumaczyłem z uwagi na ilość otwartych stron plus mała ilość pamięci w komputerze , przeglądarka dość często się zawieszała i wymagała restartu komputera. Zawsze jednak udawało się przywrócić poprzednią sesje .
    Niestety tak jak pisałem tym razem po zamknięciu przeglądarki pozostały niezamknięte strony i po ponownym jej uruchomieniu "one key" był dostępny tylko do ostatniej sesji, poprzednie wszystkie zniknęły.
  • REKLAMA
  • #4 20335618
    michalszott42
    Poziom 1  
    Mam dokładnie ten sam problem. Wczoraj niespodziewanie zresetował mi się laptop i po ponownym uruchomieniu nadpisała się nowa sesja w Edge nad archiwalną, gdzie było otwartych około 180 kart i kompletnie nie mam pojęcia jak do tego wrócić (bo po kliknięciu Przywróć otworzyła się tylko ta najnowsza z jedną otwartą kartą). Na pewno nie poprzez zakładkę Historia, bo tam tego nie ma.
  • #5 20335628
    Brodi
    Poziom 32  
    Ocena: 185
    Nie da się, na przyszłość ctrl shift D i zapisujcie raz na jakiś czas.
    Jak chcesz drążyć dalej temat to ja wielu forach są podobne wątki i czasem z dysku HDD da się odzyskać plik sesji jeśli nie został nadpisany, ale w przypadku SSD zapomnij.
    Stary dobry notatnik nie zawodzi, ważne rzeczy lepiej gdzieś zapisywać poza przeglądarką, bo historia też potrafi się popsuć.
REKLAMA