logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Nokia 3510i - samoczynne wyłączanie, brak dzwonków, komunikat bateria słaba

matrix1000 17 Lis 2005 16:33 1068 6
  • #1 1999276
    matrix1000
    Poziom 15  
    Ocena: 2
    Nokia 3510i tak jak w temacie "głupieje". Z początku nie było tylko dzwonków, teraz sie często sama wyłącza i zawiesza, raz są dzwonki - słychać normalne dziwięki, raz słychać takie dziwne z przerwami ciche, potem znowu ich nie ma. Często wyskakuje komunikat " bateria słaba" i słychać takie pi pi pi, przeważnie jak dzwonie gdzieś (bateria jest dobra). Zmieniłem buzer, wykąpałem płyte w spirytusie, wygrzałem suszarką aż parzyła w ręce i nic. SZOK!!! Co robić? szkoda pieniędzy w ten złom kłaść. Może jakimś denaturatem jeszcze przemyć???
  • Pomocny post
    #2 1999286
    konai
    Poziom 16  
    Ocena: 33
    probowales wgrywac oprogramowanie??

eksperyment z suszarka nie sadze ze cos dał, temperatura nadmuchy jest raczej za niska aby cos pomogło
  • #3 1999324
    matrix1000
    Poziom 15  
    nie próbowałem wgrywac oprpgramowania bo nie mam czym, mam kabel pod com i końcówke pod flasher dejana ale tym to chyba nic sie nie zrobi. Ale powiem szczerze jak podgrzałem tą suszarka płyte to teraz częściej słychać dzwonki w tym telefonie i żadziej sie wyłącza. A grzałem aż parzyło w łapole. Kupiłem w takim stanie - nie było tylko dzwonków, pomyślałem że wymienia buzer(bo miałem swój) i wszystko będzie ok a tu masz cuda nie wida.
    Mam lutownice zwykłą i drugą stałocieplną z cienkim grotem może tym jakoś podgrzać? tylko co i jak?
  • Pomocny post
    #4 1999398
    konai
    Poziom 16  
    flasherem nic tutaj nie zdziałasz takimi lutownicami też, potrzebna jest Ci stacja HOT-AIR i box np: tornado

polecam udać się na diagnozedo jaiegoś sprawdzonego serwisu przynajmniej dowiesz się czy warto coś z tym robić
  • #5 1999451
    matrix1000
    Poziom 15  
    wole już to opchnąć na Allegro niż iść do komisu. Kiedyś zaniosłem tela bez zasięgu do komisu, zrobili, zapłaciłem 40zl pochodził jako tako tydzień i wszystko padło.
    Myślałem że znajdzie sie tu jakiś MyGyver co mi go naprawi przez internet, ale sie chyba myliłem.
  • Pomocny post
    #6 1999467
    konai
    Poziom 16  
    żeby ktoś Ci to naprawił musiałby mieć telefon u siebie tak na odległość bez odpowiedniego sprzętu nic nie zrobimy....
  • #7 2001714
    matrix1000
    Poziom 15  
    good thanks.
    Temata Zamykam

Podsumowanie tematu

✨ Nokia 3510i wykazuje problemy z samoczynnym wyłączaniem, brakiem dźwięków dzwonków oraz pojawianiem się komunikatu "bateria słaba" mimo dobrej kondycji baterii. Próby naprawy obejmowały wymianę buzzer'a, czyszczenie płyty głównej alkoholem izopropylowym oraz podgrzewanie suszarką, co nie przyniosło trwałej poprawy, choć podgrzewanie zwiększyło częstotliwość pojawiania się dźwięków i zmniejszyło wyłączanie. Próba wgrania oprogramowania nie była podjęta z powodu braku odpowiedniego sprzętu. Zalecane jest skorzystanie z profesjonalnego serwisu dysponującego stacją HOT-AIR i boxem serwisowym (np. Tornado) do diagnozy i ewentualnej naprawy, gdyż lutownice tradycyjne i flasher nie wystarczą do skutecznej naprawy. Naprawa na odległość jest niemożliwa bez fizycznego dostępu do urządzenia.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA