logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Nokia 3510i wyłącza się podczas rozmów mimo nowej, naładowanej baterii

dj_janek 10 Gru 2006 12:09 1680 10
  • #1 3315026
    dj_janek
    Poziom 14  
    Ocena: 2
    Witam kupiłem nokie 3510i i wyłącza się jak się dzwoni lub odbiera. odrazu wyświetla się słaba bateria i gaśnie, chociaż bateria jast nowa i naładowana na ful.
    Co o tym sądzicie??
  • #2 3315088
    Pawelh10
    Poziom 12  
    Zobacz czy głowny wyłącznik nie jest wcisnięty !!!!!!!!! Ja tez miałem taki problem,i był wcisniety wyłacznik !!!!!
  • #3 3315138
    simplusik1
    Poziom 19  
    Ocena: 11
    a próbowałeś na jeszcze innej baterii? bateria nowa, ale wiesz jak to jest jak małe zwine chińskie rączki coś robią :)\

Pawelh10, a co ma do wyłącznik do wyłaczania się telefonu podczas rozmowy? na sam czas rozmowy się mu wciska, czy co :D
  • #4 3315179
    -=TOMA=-
    Poziom 18  
    Ocena: 8
    jesli bateria jest sprawna to wychodzi na uszkodzona koncowke mocy!
    Podmien PA i powinno pomoc
  • #5 3320179
    dj_janek
    Poziom 14  
    -=TOMA=- co to jest pa. może jakieś zdjęcie

a jeszcze zauważyłem że jeżeli podczas rozmowy dociska się okolice wyświetlacza to telefonik działa oki
  • #6 3320310
    JareckiP
    Poziom 27  
    Ocena: 11
    Wyczyść dokładnie styki płyta główna <=> bateria
  • #7 3320345
    dj_janek
    Poziom 14  
    styki czyściłem i podginałem nic nie dało.
  • #8 3320557
    -=TOMA=-
    Poziom 18  
    PA to koncowka mocy! Mozesz jeszce ewentualnie wczesniej sprobowac wygrzac ja.
    Jak docisniesz tel to niby nie wyl sie tel i nie pokazuje slabej bateri?
  • #9 3323213
    dj_janek
    Poziom 14  
    tak jak go docisnę to się nie wyłącza działa normalnie. tez myślałem że to styki ale je tak wypolerowałem że aż się świecą i nic to nie pomogło. tylko jak się go przestanie dociskać w czasie rozmowy to odrazu wyświetla słaba bateria i się wyłącza.

Dodano po 2 [minuty]:

może jakaś pęknięta ścieżka lub oderwany element i po dociśnięciu zaczyna łączyć
  • #10 3323554
    -=TOMA=-
    Poziom 18  
    pozadne grzanie HA calej plytki a przede wszystkim koncowki mocy.
  • #11 3415838
    andrekk25
    Poziom 16  
    Ocena: 1
    Witam. Dołącze się ponieważ nie chce zaczynać nowego tematu. Potrzebuje rysunek płytki do 3510i z opisem , co gdzie się znajduje. Wiem , ze gdzieś jest . Znalazłem do 3310 i innych lecz do 3510 nie moge znalezdz. Wiec jesli ktoś wie gdzie znajde prosze o pomoc. Nie piszcie mi tylko, ze w googlu bo nie znalazłem :)

Podsumowanie tematu

✨ Problem z telefonem Nokia 3510i polega na tym, że wyłącza się podczas rozmów, mimo nowej i naładowanej baterii, a na ekranie pojawia się komunikat o słabej baterii. Możliwe przyczyny to wciśnięty główny wyłącznik, uszkodzona końcówka mocy (PA), złe styki między płytą główną a baterią lub uszkodzona ścieżka na płycie. Dociskanie obszaru wokół wyświetlacza zapobiega wyłączaniu się telefonu, co sugeruje problem z połączeniami mechanicznymi lub lutowaniem. Zalecane jest dokładne czyszczenie i polerowanie styków, ewentualne podgrzewanie końcówki mocy lub jej wymiana. Dodatkowo pojawiła się prośba o schemat płytki Nokia 3510i z opisem elementów, jednak nie znaleziono takiego schematu.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA