logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Pioneer Deh1400r - brak dźwięku z CD po zwarciu i naprawie ścieżki masy

bystry_p 17 Lis 2005 16:39 1514 5
REKLAMA
  • #1 1999306
    bystry_p
    Poziom 12  
    Ocena: 28
    Witam wszystkich.
    Mam taki problem... Chcialem podlaczyc wzmak do mojego pionka, okazalo sie ze wzmacniacz jest niesprawny (przebicie na obudowe i stad 30V na line-in). Zrobilo sie zwarcie, smrod i radio przestalo grac, zero dzwieku. Po rozebraniu radia pierwsze co rzucilo sie w oczy to spalona minusowa sciezka. Polaczylismy mase (przylutowalismy kabelek z jednej strony do drugiej strony sciezki). Zero efektu, na wyjsciu koncwoki mocy stale ale niskie napiecie (ok. 3,8V). Po podlaczeniu glosnikow od kompa do wyjscia na wzmak radio zagralo, kompakt niestety nie. Zamowilem koncowke i na w razie czego przedwzmacniacz (myslalem ze przez niego nie ma dzwieku na CD). Przelutowalismy TDA i ten przedwzmacniacz, po tym wszystkim radio gra a kompakt wcale... Spotkal sie ktos z czyms podobnym? Gdzie szukac przyczyny ?
    Z gory dzieki za odpowiedz.
  • REKLAMA
  • #2 1999859
    c280
    Poziom 27  
    Ocena: 77
    odkręć płytkę el.od cd pewnie jest tam wielka dziura z drugiej stony
  • REKLAMA
  • #3 2000021
    bystry_p
    Poziom 12  
    Zapomnialem dodac, na wyswietlaczy wszystko jest oki, wrzucam kompakt do radia, polyka plyte, znajduje ja i zaczyna odtwarzac, tylko ze w glosnikach cisza. Moze to Wam cos pomoze.
  • REKLAMA
  • #4 2000100
    c280
    Poziom 27  
    Ocena: 77
    to obejrzyj proca głównego pod lupą
  • REKLAMA
  • #5 2086814
    bystry_p
    Poziom 12  
    Wymienilem taki ukladzik - TC9495F2 (odpowiedzialny za sterowanie CD)... Po zlozeniu radia nadal jest problem. Wrzucam plyte, polyka ja, na wyswietlaczu pokazuje sie literka "T" i po chwili ERROR-11. Przed zmiana tego ukladu czytnik czytal, znajdowal poszczegolne sciezki. Czym to moze byc spowodowane?
    I czy w tym modelu jest cos takiego jak TEST MODE? Jesli tak to czy ktos z tego korzystal i jak w to wejsc?
    Z gory dzieki za odpowiedz.
  • #6 2342513
    jerzmor
    Poziom 14  
    Ocena: 21
    Witam serdecznie.Mam podoby problem.Z tym że radio gra a jak wkładam płytę to ją przyjmnie i za chwilkę wyjedzie z powrotem. Dzięki za pomoc
REKLAMA