logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Mi TV Stick Android TV - ciągłe resetowanie, zmiana pasty i chłodzenia, gwarancja, przyczyny

Krzychu699 25 Gru 2022 22:07 16875 5
REKLAMA
  • #1 20352044
    Krzychu699
    Poziom 7  
    Ocena: 3
    Witam, mam problem z MI TV STICK. Kupiłem go już jakiś czas temu, w tym okresie już 2 razy poleciał na gwarancje przez to że się cały czas resetował za każdym razem mi go odsyłali twierdząc że jest wszystko okej(za drugim razem przysłali mi ponoć inny). Sprawdzałem na kliku telewizorach i za każdym razem to samo, włącza sie chodzi ok.30sekund i sie znowu resetuje. Wywaliłem obudowe bo zauważyłem że się bardzo grzeje dlatego wymieniłem pastę termoprzewodzącą na taką z wysokiej półki i zamontowałem własne chłodzenie, nie grzeje sie już ale dalej jest ten sam problem, nie wiem już gdzie szukać przyczyny.

Zaznaczam jeszcze tylko że korzystam z oryginalnego kabla zasilającego i zasilacza.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 20352093
    Kacpe876
    Poziom 8  
    Ocena: 11
    spróbuj na innym zasilaczu i kablu
    ps. zasilacz najlepiej z dobrej firmy np. samsung
  • REKLAMA
  • #3 20352148
    Krzychu699
    Poziom 7  
    Ocena: 3
    Okej, jutro spróbuje i dam znać

Dodano po 9 [godziny] 37 [minuty]:

Dalej to samo
  • REKLAMA
  • #4 20353376
    Kacpe876
    Poziom 8  
    Ocena: 11
    spróbuj go jakoś zaktualizować lub przywrócić do ustawień fabrycznych
  • REKLAMA
  • #5 20526027
    Derejrr13
    Poziom 1  
    >>20352148
    Czesc, udalo Ci sie znalesc rozwiazanie, bo mam ten sam problem, podczas ogladania np.YT czy Netflix restartuje sie?
  • #6 20636535
    no_fear900
    Poziom 10  
    Ocena: 2

Testowałem wszystko, sprawa wygląda tak, że resety są, ale nie zawsze. Czasem wręcz nie można go włączyć, następnie pracuje kilka godzin bez resetu. Zauważyłem, że przepływ danych o sporej ilości, np. Canal+ Online, powoduje resety (zmniejszenie bit rate w aplikacji eliminuje je do zera). Sprawa różnych odbiorników też wygląda ciekawie. Na jednym (Panasonic) resety są częste, ale z początku nie było ich wcale (ten sam Panasonic w domu, bez resetów. Przeniesiony do altany w ogrodzie, dostaje zajoba???!!!. Mój telewizor 65' ma resety tylko na C+. To jest straszne urządzenie, taka jest moja opinia. Czyszczenie pamięci, aktualizacja, wywalenie wszelkich aplikacji - nic nie poprawia losowych restartów.
REKLAMA