Pomimo prawidłowego połączenia licznika z inverterem brak komunikacji. Co może być przyczyną.
Czy wolisz polską wersję strony elektroda?
Nie, dziękuję Przekieruj mnie tamjurek-16 napisał:a w falowniku włączona jest obsługa licznika?Odległość jest około 5-8 metrów. Podłączenie kilka razy sprawdzane jest ok. Nigdzie nie mogę znaleźć instrukcji licznika w języku polskim może jest tam coś źle ustawione? Wykonawca zapewnia że licznik jest na 100% dobrze ustawiony i że to wina invertera i będzie go reklamował.
jurek-16 napisał:Przejrzałem instrukcję obsługi falownika i tak szczerze to nie wiem w którym miejscu można włączyć obsługę licznika.
Prawdopodobnie to jest to :
On-Off Control (Włączenie/ wyłączenie) Pozwala sterować lokalnym włączeniem/wyłączeniem falownika - opcja ta jest włączona.
Szczegóły alarmu
167 Anti-rejection Derating
Kod alarmu
bit166
jurek-16 napisał:Faktycznie fizycznie jest to na falowniki są tam do wyboru 3 opcje. Jest włączona opcja PPC Meter. Są jeszcze PCC ARPC i PCC None. Która opcja powinna być prawidłowo włączona.
Kod kraju jest Ok.
LordZiemniak napisał:jaka jest odległość od licznika do falownika? czy poprawnie połączono komunikacje? jak tak to dorzuć rezystor 120R 0,25W przy liczniku i we wtyczce w falowniku
Arek1984 napisał:LordZiemniak napisał:jaka jest odległość od licznika do falownika? czy poprawnie połączono komunikacje? jak tak to dorzuć rezystor 120R 0,25W przy liczniku i we wtyczce w falowniku
Czy przy połączeniu długości 1,5m skrętką utp też muszą być dwa rezystory?