logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Falownik Sofar 3.6KTLM-G3 + WIFI Datalogger - Niepoprawne dane, brak informacji o inwerterze

mmaciejow 11 Lis 2022 22:26 1011 6
REKLAMA
  • #1 20280175
    mmaciejow
    Poziom 7  
    Witam,

posiadam falownik sofar 3.6KTLM-G3 + WIFI datalogger. Gdy wchodze na strone dataloggera dostaje takie dane:
    Falownik Sofar 3.6KTLM-G3 + WIFI Datalogger - Niepoprawne dane, brak informacji o inwerterze

Dane o produkcji są losowe. Nigdy mi nie wyświetla informacji o inwerterze (np:. nr seryjny).
    Co ciekawe gdy wchodze na stronę to zawsze mnie kieruje do index_cn.html zamiast do index.html

Czy ktoś spotkał się z takim błędem i ewentualnie wie jak to naprawić?

Data Logger:
    SN: 23xxx
    Current version: LSW3_15_270A_1.50
  • REKLAMA
  • #2 20280331
    3301
    Poziom 34  
    Ocena: 868
    Przeglądaj przez stronę solarman
  • REKLAMA
  • #3 20280412
    mmaciejow
    Poziom 7  
    Nie chce przez solarmana.
    Mam projekt, który parsuje tą stronę, dlatego potrzebuje poprawnych danych. Mam też Solisa i tam jest ok.
  • REKLAMA
  • #4 20280906
    slawo12311
    Poziom 19  
    Ocena: 87
    To że kieruje na index_cn.html to normalne, u mnie też tak jest i wyświetla poprawne dane. Czy do solarmana wysyła poprawne dane? Może lepiej będzie połączyć się z api solarmana skoro te dane takie są niepewne? Ewentualnie zaczytać je po rs485
  • #5 20280912
    mmaciejow
    Poziom 7  
    Do solarmana są dobrze wysyłane.
    @slawo12311 jakie masz oprogramowanie w falowniku i dataloggera? Może to problem tylko z oprogramowaniem.

Myślę nad modbusem, ale nie mogę coś go ogarnąć :(
  • #6 20280925
    slawo12311
    Poziom 19  
    Ocena: 87
    Co prawda mam teraz falownik trójfazowy z wersją V220 ale na jednofazowym też pokazywało poprawnie.
    Wersja web loggera taka sama jak u Ciebie. A firmware to LSW3_15_FFFF_1.0.57
    Jest temat odnośnie modbusa dla sofara, może coś tam znajdziesz https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic3698233.html
    I kolejna opcja to w advanced jest opcja ustawienia serwera B. Może w ten sposób można to obejść. https://github.com/graham0/ginlong-wifi
  • REKLAMA
  • #7 20307234
    mmaciejow
    Poziom 7  
    @slawo12311 widziałem ten temat. Niestety firma Energy Power Group leci sobie w kulki i chyba, będę musiał szukać innego sposobu na czytanie danych

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłasza problem z falownikiem Sofar 3.6KTLM-G3 oraz WiFi dataloggerem, gdzie dane o produkcji są losowe, a brak jest informacji o inwerterze, takich jak numer seryjny. Zauważa, że zawsze kieruje go do strony index_cn.html zamiast index.html. Inni uczestnicy dyskusji sugerują, że kierowanie na index_cn.html jest normalne i proponują sprawdzenie, czy dane są poprawnie wysyłane do Solarmana. Użytkownik potwierdza, że dane do Solarmana są wysyłane poprawnie, a problem może leżeć w oprogramowaniu falownika lub dataloggera. Wskazano również na możliwość użycia Modbusa lub ustawienia serwera B jako alternatywne rozwiązania.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA