logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Czy smużenie na TV Samsung 100Hz to normalne zjawisko?

kzaleski 18 Lis 2005 11:57 2012 3
REKLAMA
  • #1 2001790
    kzaleski
    Poziom 11  
    Ocena: 2
    mam samsunga-i problem,a mianowicie pojawiają się smugi na poruszających się obiektach-czy to jest normalne zjawisko w 100hercowkach,czy mam coś zepsutego lub zle zestrojonego?
  • REKLAMA
  • #2 2002087
    DziadzioMiecio
    Poziom 27  
    Ocena: 143
    Troche malo napisales ale wyglada to na blad w napieciu s2 do wyregulowania,byc moze kondensator np 200V na plytce pk lub jej zasilaniu
  • REKLAMA
  • #3 2010911
    kzaleski
    Poziom 11  
    Ocena: 2
    Kłaniam się, jest to nowy telewizor CW29Z068P kupiony 20-09-2005r.na niektórych programach smuży[kontury postaci będące w ruchu],a z satelity,czy z DVD lub VCR cały czas smuży.Najbardziej jednak na sporcie,za piłką ciągnie się smuga,a zawodnicy mają po 3linie konturów.Linie na boisku gdy kamera stoi jest jedna,ale jak się ruszy ,to z przodu i z tyłu pojawiają się 3 lub 4 linie.Kolega mówił .ze może zestrojona jest żle siatka druga kineskopu.A serwisant .który był powiedział .że to normalne w 100hercówka i sobie pojechał.Powiedz mi kto ma rację,czy spotkałeś się z takim zjawiskiemi czy można temu jakoś zaradzić.Czy to s2 ,to jest napięcie właśnie siatki drugiej i czy je można ustawić ręcznie, czy trzeba wejść w tryb serwisowy.Z poważaniem kzaleski.
  • #4 2024253
    Mayhem-TPC
    Poziom 11  
    Ocena: 3
    witam,

sprobuj ustawic redukcje szumow na minimum lub wylaczyc.
    Objaw powinien zniknac.

Pozdr.
REKLAMA