logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Usuwanie śladów przypalenia z wanny akrylowej po zrzuconym papierosie - porady

PK03 07 Sty 2023 01:04 2064 5
REKLAMA
  • #1 20372225
    PK03
    Poziom 4  
    Witam, paląc papierosa zrzucałem popiół do wanny i narobiłem takiej głupoty 😬😒🙄.
    Ma ktoś jakiś pomysł czym to naprawić i jak? Usuwanie śladów przypalenia z wanny akrylowej po zrzuconym papierosie - porady Usuwanie śladów przypalenia z wanny akrylowej po zrzuconym papierosie - porady
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 20372415
    Mobali
    Poziom 43  
    Ocena: 3838
    Powłoka nie wygląda na poważnie uszkodzoną, więc poza obniżonymi walorami estetycznymi wanna nadaje się użytku. Ale jak kłuje w oczy, to pozostaje naprawa. Należy po prostu to miejsce wyrównać i następnie użyć zestawu naprawczego do wanien akrylowych. Oczywiście naprawę należy wykonać punktowo, ściśle stosując się do instrukcji dołączonej do zestawu - koszt wraz z materiałami ściernymi od około 35zł w górę. Jak widać palenie rzeczywiście szkodzi, i to nie tylko palącemu ;-)
    Pomogłem? Kup mi kawę.
  • REKLAMA
  • #3 20372623
    PK03
    Poziom 4  
    Dzięki wielkie za odpowiedź. Funkcjonalność pozostała zachowana. Gorzej to wygląda ze strony metalnej. Moja Małżonka kiedy, to zobaczyła, to o mało nie wyszła z siebie. Zwłaszcza, że to nowa wanna, a remont nie jest jeszcze skończony 😅😅😅.
    Do brzegu, ciężko jest samemu wykonać taki zabieg i czy warto?
    Mam na myśli czy defekt da się wyeliminować wizualnie w 100% ? 🤔
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #4 20373710
    Mobali
    Poziom 43  
    Ocena: 3838
    Jeśli masz odrobinę zdolności manualnych, to naprawa tego uszkodzenia nie powinna być dla Ciebie jakimkolwiek wyzwaniem. Czy miejsce naprawy będzie widoczne? Przy dobrze wykonanej naprawie praktycznie nie będzie. A w każdym razie trzeba się będzie dokładnie przyglądać, żeby znaleźć reparaturkę. Tylko czy ktokolwiek poza żoną ogląda wannę z lupą?

Czy warto? Na to musisz sobie odpowiedzieć sam. Ze swej strony radzę wstrzymać się z wszelkimi naprawami do zakończenia remontu. Bo wystarczy raz upuścić kombinerki albo wkrętak do wanny i... Znów trzeba będzie naprawiać. A tak "wyremontujesz się" do końca, a ewentualne uszkodzenia naprawisz hurtowo ;-)
    Pomogłem? Kup mi kawę.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #5 20379466
    awaria
    Poziom 12  
    Ocena: 15
    Kiedyś jak pracowałem w sklepie sanitarnym to zbierały się nam wanny i brodziki z uszkodzeniami.
    Pierwsza sprawa to dzwoń do producenta czy tam przedstawiciela czy mają akryl do naprawy bo to nie jest tak że biały zawsze jest biały. Druga sprawa to czystość przy takiej naprawie bo potem może się to zemścić jak już wypolerujesz na gotowo a tam będzie widać brud.
    Jak by to była wanna z lat 90tych to byś to zeszlifował i polerka bo wtedy to tego akrylu dawali 5 mm i nawet więcej a teraz to księgowy by nie pozwolił bo z takiej jedne trzy wyprodukują.
  • #6 20380932
    PK03
    Poziom 4  
    Dzięki za rady. BARDZO CENNA JEST ta uwaga, z odcieniem / kontrastem. Jeśli kolor będzie się wyróżniał, to jak pięknie tego nie zrobię, to i tak będzie widać. Zaraz zadzwonię do producenta 😉
REKLAMA