Witam. Szukam porady jak zdjąć obudowę z monitora Samsung LT19C300. Jest to monitor z tunerem TV. Obudowa jest skręcona trzema śrubkami na dole, jedną na środku i dwoma gdzie wkłada się podstawkę i tu jest problem. Nie wiem jak zdjąć tą osłonę podstawki pod którą są te dwie śrubki w obudowie?
Załączniki:
IMG_20230108_090558.jpg(239.62 KB)
Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
Reszta obudowy schodzi z zatrzasków bez problemu, jedynie w tym zaznaczonym miejscu trzyma. Widać przez szczelinę na dole obudowy że przechodzą dwa wkręty. Żeby się dostać do tych wkrętów trzeba zdjąć ten plastyk zaznaczony na zdjęciu. Podważałem go na różne sposoby i nie chce zejść.
Załączniki:
IMG_20230108_133049.jpg(1.58 MB)
Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
W podobnym ale monitorze samsunga po środku matrycy od spodu była blacha podpierającą/przytrzymującą matrycę, była przykręcona do ramki przedniej- być może to własnie od niej śruby widać? Gniazdo podstawki powinno się dać zsunąć w dół?
Miałeś rację nie było dodatkowych śrubek tylko plastykowe słupki które mnie zmyliły. Ramka mocno siedziała ale miałem obawy że jest przykręcona i się połamie przy rozbieraniu. Dzięki bardzo za pomoc.
✨ Użytkownik poszukiwał informacji na temat demontażu obudowy monitora Samsung LT19C300 z wbudowanym tunerem TV. Obudowa była przykręcona trzema śrubkami na dole, jedną w środku oraz dwiema w miejscu podstawki. Problematyczne okazało się zdjęcie osłony podstawki, pod którą znajdowały się dodatkowe śruby. Użytkownicy sugerowali, że obudowa jest trzymana na zatrzaskach, a niektóre elementy mogą być przykręcone do matrycy. Ostatecznie, po zidentyfikowaniu, że nie było dodatkowych śrubek, a jedynie plastikowe słupki, użytkownik zdołał zdjąć obudowę bez uszkodzenia. Wygenerowane przez model językowy.