Zagadkę mam ponieważ nie widzę nigdzie układu podającego zasilanie VCC1 na spalony układ kontrolera przetwornicy głównej. Jakby schemat był niekompletny, a przecież to płyta główna musi włączać główną przetwornicę. Poszlaką jest ta sekcja schematu:
Bo VCC jest generowane przez pomocnicze uzwojenie przetwornicy standby, i sygnał PS-ON podany przez płytę główną podawałby je na linię VCC1, tylko jakby na schemacie brakowało takiego połączenia:
Na zielono. Zatem zakładając że takie połączenie występuje a na schemacie się pomylili, to jeżeli Ty masz zasilanie 14V na scalaku głównej przetwornicy to ta powinna ruszyć. Jeżeli nie rusza to coś musi być o obwodem brownout głównej przetwornicy, czyli cała sekcja przy tranzystorze Q9108. Sprawdź ją, bo mogło coś tam paść. Przetwornica nie włączy się jeżeli napięcie na tej linii nie przekroczy 1.25V. A do tego musisz mieć napięcie VCC1 a masz, rezystory 2M wątpię że się spaliły, zatem podejrzewam:
Spalony R9129 (wątpliwe)
Przebity C9132
Spalony R9155
Wątpliwe ale przebity R9150.
Dodano:
Może być jeszcze przebity C9113.
Dodano po 24 [minuty]: jurand87sca napisał: Teraz sprawdziłem linię +5,2V jest na niej tylko 3,2V robiona jest na oddzielnej przetwornicy.
Myślę że to może być ok. Zwróć uwagę na sekcję feedbacku tej przetwornicy, konkretnie na źródło IC9303. Jest ono częściowo sterowane przez mosfeta po prawej i sygnał DV5. który zaś pojawia się po pojawieniu się sygnału PS_ON. Jeżeli się nie pomyliłem po drodze, to napięcie 5.2V spada po pojawieniu się PS_ON.