logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Zasilacz awaryjny ciągle zmienia napięcie i "pstryka"

kiniogs 08 Sty 2023 16:53 1011 8
REKLAMA
  • #1 20376519
    kiniogs
    Poziom 10  
    Ocena: 2

Dzień dobry, mam problem z zasilaczem UPS, mianowicie ciągle skacze w nim napięcie, podłączyłem nowy akumulator ale nie ma poprawy.
    Zasilacz VOLT sinus PRO-500E
  • REKLAMA
  • #3 20406614
    kiniogs
    Poziom 10  
    Było prawidłowo, stopniowo było coraz gorzej, obciążenie około 300 W, ale to bez obciążenia się tak dzieje. Aku 55 Ah.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #4 20406729
    aaanteka
    Poziom 42  
    Ocena: 1195
    A co jest na temat załączania bez obciążenia w instrukcji? Chodziło o rodzaj obciążenia.
    Co można poradzić: -skoro uważasz że jest to wynik uszkodzenia oddaj urządzenie do serwisu rekomendowanego przez producenta.
  • REKLAMA
  • #5 20406848
    kiniogs
    Poziom 10  
    A co jest w instrukcji???Urządzenie zasila popmkę c.o. i nadmuch do kotła.
    Jeśli chodzi i tą poradę to i bez forum wiem ze mogę oddać do serwisu, poza tym forum służy m.in. do tego by coś naprawić we własnym zakresie lub przy pomocy innych użytkowników forum.
  • Pomocny post
    #6 20406857
    dzg4
    Poziom 31  
    Ocena: 364
    Aby cokolwiek naprawić przy jakiejkolwiek pomocy trzeba mieć elementarną wiedzę na dany temat.
  • Pomocny post
    #7 20406858
    aaanteka
    Poziom 42  
    Ocena: 1195
    Kolego forum rządzi sie swoimi prawami, a ty poza przedstawieniem objawu usterki, zdawkowymi, niepełnymi odpowiedziami żądasz konstruktywnej porady?

Co w takim razie sam wykonałeś poza wymianą akumulatora ?

To specjalistyczne rozwiązanie w oparciu o własne opracowania producenta i amator nie wiele ma tu do powiedzenia w przypadku braku softu.
  • #8 20406866
    kiniogs
    Poziom 10  
    Na szczęście forum to nie jeden "specjalista" ale wielu mniej lub więcej wiedzących ludzi. Dziękuję za poradę odnośnie serwisu, napewno rozważę tę propozycję.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #9 20406895
    Mirek Z.
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 532
    Wystarczy tego zaniżania poziomu forum, temat zamykam.

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Użytkownik zgłasza problem z zasilaczem UPS VOLT sinus PRO-500E, który nieustannie zmienia napięcie, mimo wymiany akumulatora na nowy o pojemności 55 Ah. Obciążenie wynosi około 300 W, jednak problem występuje również bez obciążenia. Użytkownicy forum sugerują sprawdzenie instrukcji dotyczącej załączania bez obciążenia oraz rozważenie oddania urządzenia do serwisu, podkreślając, że naprawa wymaga elementarnej wiedzy technicznej. Dyskusja wskazuje na potrzebę dokładniejszego opisu objawów usterki oraz działań podjętych przez użytkownika.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA