Dzień dobry, mam problem z zasilaczem UPS, mianowicie ciągle skacze w nim napięcie, podłączyłem nowy akumulator ale nie ma poprawy.
Zasilacz VOLT sinus PRO-500E
A co jest na temat załączania bez obciążenia w instrukcji? Chodziło o rodzaj obciążenia.
Co można poradzić: -skoro uważasz że jest to wynik uszkodzenia oddaj urządzenie do serwisu rekomendowanego przez producenta.
A co jest w instrukcji???Urządzenie zasila popmkę c.o. i nadmuch do kotła.
Jeśli chodzi i tą poradę to i bez forum wiem ze mogę oddać do serwisu, poza tym forum służy m.in. do tego by coś naprawić we własnym zakresie lub przy pomocy innych użytkowników forum.
Na szczęście forum to nie jeden "specjalista" ale wielu mniej lub więcej wiedzących ludzi. Dziękuję za poradę odnośnie serwisu, napewno rozważę tę propozycję.
Użytkownik zgłasza problem z zasilaczem UPS VOLT sinus PRO-500E, który nieustannie zmienia napięcie, mimo wymiany akumulatora na nowy o pojemności 55 Ah. Obciążenie wynosi około 300 W, jednak problem występuje również bez obciążenia. Użytkownicy forum sugerują sprawdzenie instrukcji dotyczącej załączania bez obciążenia oraz rozważenie oddania urządzenia do serwisu, podkreślając, że naprawa wymaga elementarnej wiedzy technicznej. Dyskusja wskazuje na potrzebę dokładniejszego opisu objawów usterki oraz działań podjętych przez użytkownika. Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.