logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Gdzie znajdę starszą wersję wtyczki Adobe Flash Player i jak ją zainstalować?

marecki1311 11 Sty 2023 08:40 1854 12
REKLAMA
  • #1 20379129
    marecki1311
    Poziom 3  
    Ocena: 54
    Witam wszystkich.
    Jak wiadomo wtyczka adobe już umarła, mam program który chciałbym nadal używać ale jakiś czas temu wtyczka zaktualizowała się do najnowszej wersji (32) i program przestał działać. Na starym dysku twardym (którego już nie używam) jest zainstalowana starsza wersja wtyczki i ten program tam działa. Próbowałem pobrać skądś starszą wersję ale nigdzie nie jest dostępna, ma ktoś może dojście do jakiegoś archiwum adobe?
    Druga sprawa to taka, że w czeluściach komputera znalazłem instalkę do starszej wersji wtyczki ale przy próbie instalacji system ją blokuje z racji tego że jest starsza, można to jakoś obejść? I trzecia sprawa. na starym dysku twardym jak wspominałem, jest zainstalowana starsza wersja wtyczki i czy można ją jakoś przenieść na obecnie używany przeze mnie dysk, czy konieczna jest jednak instalka? Skopiowałem wpisy rejestru wtyczki ale nic to nie dało.
    Są tam zainstalowane trzy wersje wtyczki Adobe activex 30 , ppapi 30 i npapi 22 - nie wiem która jest odpowiedzialna za pracę tego programu, więc najlepiej by było mieć te trzy.
    Czy jest szansa rozwiązać te problemy czy już amen?
    Będę wdzięczny za wszelka pomoc.
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 20379230
    marecki1311
    Poziom 3  
    Program używa tej wtyczki ale on nie jest otwierany w przeglądarce, przy otwieraniu go mam komunikat: "Zainstaluj wtyczkę AFP dla Internet Explorer wersję 10 lub nowsze"
    System to W7 32.
  • REKLAMA
  • #4 20379233
    Kolobos
    Spec od komputerów
    Ocena: 10420
    To wystarczy przegladarka w wersji portable z obsluga flash, o ile program nie otwiera sie TYLKO w IE. Ale i tak na pewno ma jakies pliki, to mozna sprobowac otworzyc recznie w innej. W poprzednim poscie podalem Ci wszystko co trzeba.
  • REKLAMA
  • #5 20379756
    marecki1311
    Poziom 3  
    Tylko że te wszystkie opisy dotyczą przeglądarek, u mnie opera jak i firefox śmigaja bez problemów, a to się rozchodzi o widget pogodowy jako wygaszacz ekranu.
    Nie wiem, nie ogarnę tego, jak dla mnie to za dużo kombinacji.
  • #6 20380856
    Gelip
    Poziom 36  
    Ocena: 607
    @marecki1311
    Zapodaj ten widget pogodowy. IE jest zintegrowany z systemem operacyjnym i potrzebuje wtyczki typu ActiveX.
    Już nawet stary IE6 w WinXP ma wbudowaną taką wtyczkę w wersji 6.0 r79 - plik flash.ocx i nawet na tym działają np. pliki .SWF
  • #7 20380879
    marecki1311
    Poziom 3  
    Mam zainstalowaną wtyczkę Activex - ale dopóki była starsza wersja to działało, od momentu aktualizacji do najnowszej wersji już nie działa ten widget: Gdzie znajdę starszą wersję wtyczki Adobe Flash Player i jak ją zainstalować?

To jest YoWindow 4
  • Pomocny post
    #8 20381296
    Gelip
    Poziom 36  
    Ocena: 607
    marecki1311 napisał:
    ale dopóki była starsza wersja to działało

No to jaki problem zainstalować starszą wersję jakiej program wymaga czyli minimum 10.2 ???
    Gdzie znajdę starszą wersję wtyczki Adobe Flash Player i jak ją zainstalować?

Gdzie znajdę starszą wersję wtyczki Adobe Flash Player i jak ją zainstalować?

Testowane z YoWindow 4 Build 108: https://www.programosy.pl/program,yowindow.html
  • #9 20381427
    marecki1311
    Poziom 3  
    @Gelip Dzięki wielkie mistrzu, nigdzie nie mogłem znaleźć tej starszej wersji Adobe Activex, zainstalowałem i działa, dzięki za pomoc :D
  • Pomocny post
    #11 20381790
    Kolobos
    Spec od komputerów
    Ocena: 10420
    Trzeba chyba jeszcze zablokowac aktualizacje, czy nie aktualizuje sie sam w tle? O ile w ogole jeszcze sie cos aktualizuje.
  • #12 20381959
    marecki1311
    Poziom 3  
    Gelip napisał:
    Pierwszy link z Google po zapytaniu "flash player 10.2"

Jak się wie czego szukać to tak, ja ogólnie szukałem jakiejś starszej wersji Adobe FP od tej której mam (miałem, 32) i znajdowałem same najnowsze albo nie istniejące linki, nie wpadłbym aby szukać 10.2.
    Jedną starszą wersję udało mi się pobrać ale przy instalacji system mi ją blokował.
    Ja nie mam głowy komputerowca, więc stąd takie problemy.
    Kolobos napisał:
    Trzeba chyba jeszcze zablokowac aktualizacje, czy nie aktualizuje sie sam w tle? O ile w ogole jeszcze sie cos aktualizuje.

Nawet jak się znów zaktualizuje (w co wątpię bo ta wtyczka już nie ma wsparcia) to już wiem co mam robić :)
  • #13 20393817
    marecki1311
    Poziom 3  
    Temat do zamknięcia.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik poszukiwał starszej wersji wtyczki Adobe Flash Player, aby móc korzystać z programu YoWindow 4, który przestał działać po aktualizacji do najnowszej wersji. W odpowiedziach zasugerowano pobranie wersji 10.2 lub 10.3 Flash Player ActiveX oraz usunięcie aktualnej wersji. Użytkownik znalazł starszą wersję, jednak instalacja była blokowana przez system. Ostatecznie udało mu się zainstalować wersję 10.3, co przywróciło funkcjonalność programu. Wskazano również na konieczność zablokowania aktualizacji wtyczki.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA