logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Samsung SyncMaster 755DF - trzęsący się/migający obraz

janekrudy 18 Lis 2005 20:22 3086 5
REKLAMA
  • #1 2003226
    janekrudy
    Poziom 12  
    Ocena: 7
    Od jakiegoś czasu miga mi ekran (w zasadzie prawa dolna część, w rogu). Właściwie to nie miga, tylko się trzęsie (coś jak przy opcji rozmagnesowania monitora). Posiadam monitor Samsung SyncMaster 755DF. Przy zwiększaniu częstotliwości problem trochę ustępuje, ale nadal jest to samo. Kartę graficzną mam ok. Może ktoś wie w czym tkwi problem?
    Pozdrawiam.
  • REKLAMA
  • #2 2004463
    radoslaw13
    Spec od monitorów
    Ocena: 22
    A nie ma w pobliżu monitora np: głośników, lampki, zasilacza?
  • REKLAMA
  • #3 2004789
    janekrudy
    Poziom 12  
    Nie ma, wszystko stoi daleko od monitora.
  • REKLAMA
  • #4 2004814
    radoslaw13
    Spec od monitorów
    Ocena: 22
    Jeśli możesz to przestaw monitor w inne miejsce. Będziesz wiedział na 100% że nic na niego nie wpływa.
    Monitor nie doznał jakiegoś wstrząsu/upadku co mogłoby sugerować odklejenie się maski w kineskopie?
  • REKLAMA
  • #5 2519821
    janekrudy
    Poziom 12  
    Monitor przestał migać. Powodem zakłóceń była listwa zasilająca (wytwarza jakieś pole magnetyczne). Odsunąłem wszystko od monitora (kable, itp) i działa pięknie :)
    Pozdrawiam.
  • #6 10925976
    mobik2
    Poziom 12  
    Podobny problem miał mój kolega z innym monitorem kineskopowym (CRT). Za ścianą miał klatkę schodową, ale jak się okazało mieszkał na 11 piętrze i za ścianą była wciągarka windy o napędzie elektrycznym). Problem pojawiał się w czasie jazdy windy - pracujący silnik dużej mocy wytwarzał pole elektromagnetyczne zakłócające pracę odchylania monitora. Problem zniknął gdy wymienił monitor CRT na LCD.
    P.S. W sytuacji niemożliwej szukaj tam gdzie nie szukałeś :-)
REKLAMA