Witam. Mój laptop to Asus ROG STRIX G17.
Nie daje się włączyć.
Matryca jest uszkodzona więc niewiele wiedzę.
Laptop był podłączany do telwiozora za pomocą kabla HDMI.
Wszystko działało grałem długi czas w Fife 23.
Jak już się wyłączył to nie zawsze daje się uruchomić.
Tzreba wtedy przytrzymywać przycisk zasilania w celu wyłączenia a także włączenia go z powrotem.
Jeśli matryca jest czarna to naciskałem przycisk znowu.
I tak w kółko do momentu jak matryca zapali się na biało.
Jak już się zapali na biało to wyskakuje niebieski ekran z opcjami naprawy systemu Windows.
Resetowanie do ustawień fabrycznych nie pomogło więc wgrałem system z bootowalnego nośnika USB.
Po instalacji znowu wszystko działało, mogłem grać za pomocą telewizora.
Ustawiłem w opcjach zasilania by nigdy nie gasł i było w porządku.
Jak się przyblokował na dłuższy czas to nie dało rady go wybudzić i trza było go tapować z przycisku zasilania.
Do momentu jak przy mojej ulicy wyłączyli prąd z powodów remontowych.
Rano jak jeszcze wstawałem ekran palił się na biało.
Miałem nadzieję, że wytrwa do powrotu zasilania. Niestety akumulator padł i się wyłączył.
Po przywróceniu prądu na ulicy włączyłem laptop, i zadziało się to samo.
Włączałem laptopa tak długo aż zaskoczy matryca. Tym razem nie mam opcji wgrania systemu Windows gdyż system wgrywał mój brat, który jest oddalony o kilkaset kilometrów wraz z nośnikiem USB.
Dzisiaj laptop już nie daje najmniejszych oznak życia. Zawsze niezależnie od tego czy matryca się uruchomiła był charakterystyczny dźwięk sygnalizujący włącznie laptopa.
Rozkręciłem go.
Jeśli będziecie potrzebować zdjęć podzespołów to podeślę.
Przed wysłaniem go do Asusa postanowiłem napisać do was może się uda coś wskurać.
Nie daje się włączyć.
Matryca jest uszkodzona więc niewiele wiedzę.
Laptop był podłączany do telwiozora za pomocą kabla HDMI.
Wszystko działało grałem długi czas w Fife 23.
Jak już się wyłączył to nie zawsze daje się uruchomić.
Tzreba wtedy przytrzymywać przycisk zasilania w celu wyłączenia a także włączenia go z powrotem.
Jeśli matryca jest czarna to naciskałem przycisk znowu.
I tak w kółko do momentu jak matryca zapali się na biało.
Jak już się zapali na biało to wyskakuje niebieski ekran z opcjami naprawy systemu Windows.
Resetowanie do ustawień fabrycznych nie pomogło więc wgrałem system z bootowalnego nośnika USB.
Po instalacji znowu wszystko działało, mogłem grać za pomocą telewizora.
Ustawiłem w opcjach zasilania by nigdy nie gasł i było w porządku.
Jak się przyblokował na dłuższy czas to nie dało rady go wybudzić i trza było go tapować z przycisku zasilania.
Do momentu jak przy mojej ulicy wyłączyli prąd z powodów remontowych.
Rano jak jeszcze wstawałem ekran palił się na biało.
Miałem nadzieję, że wytrwa do powrotu zasilania. Niestety akumulator padł i się wyłączył.
Po przywróceniu prądu na ulicy włączyłem laptop, i zadziało się to samo.
Włączałem laptopa tak długo aż zaskoczy matryca. Tym razem nie mam opcji wgrania systemu Windows gdyż system wgrywał mój brat, który jest oddalony o kilkaset kilometrów wraz z nośnikiem USB.
Dzisiaj laptop już nie daje najmniejszych oznak życia. Zawsze niezależnie od tego czy matryca się uruchomiła był charakterystyczny dźwięk sygnalizujący włącznie laptopa.
Rozkręciłem go.
Jeśli będziecie potrzebować zdjęć podzespołów to podeślę.
Przed wysłaniem go do Asusa postanowiłem napisać do was może się uda coś wskurać.