Poszukuję ( odpłatnie) kogoś kto ogarnia Siemensa. Mam maszynę w której po kilku zanikach zasilania częściowo wysypał się program.
Maszyna jest w Pruszkowie pod Warszawą.
Maszyna jest w Pruszkowie pod Warszawą.
Czy wolisz polską wersję strony elektroda?
Nie, dziękuję Przekieruj mnie tamdaro31ie napisał:skąd wiadomo, że cytuję ,, częściowo posypał się program,,?
Wojciech. napisał:@kortyleski Szczerze jak poleciały parametry technologiczne to i parametry maszyny zapewne też. No np. jakieś pozycje gdzie piła ma się ustawiać. Bez backupa od producenta będzie ciężko to uruchomić.
Co na to producent? Backup?
Na drugi raz polecam zastosowac UPS na szynę DIN ewentualnie zwykły UPS biurowy i wrzucić do szafy, żeby podtrzymywał PLC i HMI.
kortyleski napisał:UPS trójfazowy swoje kosztuje a z kolei dociągnąć "N" to trochę papractwo i nie bardzo.
Wojciech. napisał:Transformator 400/230V i po temacie
a2b napisał:Zamiast UPS zasilacz Buforowy 24V z akumulatorem żelowym,
kortyleski napisał:Wojciech. napisał:Transformator 400/230V i po temacie
Zasilacz nie będzie pracował przy braku jednej fazy. Prędzej to:a2b napisał:Zamiast UPS zasilacz Buforowy 24V z akumulatorem żelowym,
Zrobi się tylko mądry polak po szkodzie. I jak wspomniałem nie mogę skorzystać z wsparcia serwisu, ba, nawet nie mogę Ethernetu podłączyć bo maszyna prawdopodobnie zostanie zablokowana. Nie mi wnikać w politykę finansową firmy
elektronikq napisał:Jeszcze nie widziałem przecinarki, która po wyłączeniu straciła parametry. Parametry się wpisuje i one są zapamiętane w zmiennych PLC.
daro31ie napisał:Kolego zrób zdjęcie sterownika i etykiety panela hmi
ThoronDC napisał:A w panelu pewnie z tyłu był gwidzek USB lub karta i ktoś ją sobie "pożyczył"
a2b napisał:Jeśli szuka pomocy tu to na usługę Siemensa raczej ich nie stać
kortyleski napisał:a2b napisał:Jeśli szuka pomocy tu to na usługę Siemensa raczej ich nie stać
akurat nie tobie decydować na co firmę stać.
Ideałem by bhyło wyciągnąć login i hasło do zaawansowanych ustawień maszyny.
kortyleski napisał:podmienię mu baterię bo już dość leciwa.
a2b napisał:Śmieszą mnie firmy które kupują maszynę a następnie nie mają personelu który potrafi to ogarnąć
vindevil napisał:a2b napisał:Śmieszą mnie firmy które kupują maszynę a następnie nie mają personelu który potrafi to ogarnąć
Wtrącę się w dyskusję. Jakim ignorantem trzeba być aby takie głupoty wypisywać.
Kolega prosi o pomoc i nie jest w/w użytkownik w stanie decydować na co kogo stać.
Nawiasem potrzeba osoby z doświadczeniem w Siemensie aby stworzył nowe podobne oprogramowanie.[/quot
.
Cytat:No nic, na razie rosgrzebałem tego microboxa, podmienię mu baterię bo już dość leciwa. Siedzi też w środku karta compact flash, przypuszczam że to na niej zapisany jest program maszyny. Przyjdzie mi czytnik to spróbuję zajrzeć co tam na niej jest. Ideałem by bhyło wyciągnąć login i hasło do zaawansowanych ustawień maszyny.